Цього літа у серпні дітей загиблих героїв віком від 9 до 15 років на 9 днів запросили побратими із Польщі — Cвєнтокшиського воєводства.

– Програма для 20 юних вінничан, чиї батьки загинули чи були поранені на війні, була історично-спортивна. Бо спершу наші школярі відчули себе наче у Середньовіччі під час відвідин королівського замку у Хенчінах, — розповів керівник делегації Андрій Грачов. – Також ми, гуляючи затишними вуличками Кельце, поринули в історію творення Польщі в музеї Пам’ятної народності. Також дуже вразив науковий центр Леонардо да Вінчі та центр альпінізму у Bilcza Exodus із стінами для скелелазіння різної складності.

У місті Сандомир на семи пагорбах нас запросили на прогулянку набережною Вісли, Старим містом, де діти оглянули окрасу площі Ринок — Сандомирську ратушу.

Але найбільше емоцій та вражень діти отримали від дня в парку Юрського періоду із динозаврами, океанаріумом, палеонтологічним павільйоном та 5D кінотеатром.

А 15 і 24 серпня ще дві групи дітей атовців – 80 школярів Вінниччини — поїдуть на фінал канікул до Румунії…

Їх чекають майстер-класи, спортивні розваги, пікніки, дискотеки, флеш-моби, квести тощо. І ми як побратими загиблих і поранених ось так дбаємо про відпочинок цих діток, чиї батьки віддали за Україну найдорожче.

Дані поїздки реалізовані завдяки співпраці Вінницької ОДА та маршалика Свєнтокшиського воєводства. Усі приготування на себе взяло управління у справах ветеранів війни за допомоги нашої спілки ГО «ВА Асоціація ветеранів, інвалідів війни та волонтерів АТО».