Цю шокуючу реальну історію недитячої «полунички» розповіла нашому кореспонденту її подруга-вінничанка, яка нещодавно повернулася з Німеччини, де пропрацювала вихователькою у німецькому ДНЗ.

Друкуємо пряму мову з її вуст без усяких «прикрас», бо тут у жодної нормальної людини фантазії не вистачить ще щось вигадати…

– До Німеччини я дуже любила дітей. На моїх очах росли племінники, і я їх обожнювала як рідних. Після закінчення педколеджу не могла знайти роботу за спеціальністю у Вінниці і вирішила їхати за кордон працювати нянею. Перша моя робота була у німецькій сім’ї. Умови непогані — окрема своя кімната, харчування за рахунок господарів. Я могла відкласти навіть пару сотень євро. Дитина була важкою. Ну, як важкою, просто розбалуваною, бо там дітям ніхто нічого не забороняє. Німці вважають, що таким чином дитина краще пізнає життя. Я з їхніми правилами змирилася і нічого іншого не пропонувала. Часто прогулюючись зі своїм підопічним на майданчиках, гралася з іншими дітками. Була вражена, коли на мої, здавалося б, звичайні пропозиції разом погойдатися на гойдалці чи допомогти зліпити «бабку» батьки знервовано реагували. А якось на мене мало не написали заяву в поліцію, бо я сказала одному хлопчику, який він гарненький, і погладила по голівці і по спині. Мамочка розцінила це як «залицяння» до її неповнолітнього сина. У Німеччині не можна чужим дітям робити компліменти чи проявляти знаки уваги чи турботи. І вже згодом я зрозуміла, чому…

Через три місяці сім’я, в якій я працювала, вирішила переїхати, тому я почала шукати новий заробіток. Знайшла оголошення про те, що в один з приватних дитсадків потрібен вихователь на вечірню зміну. Зарплату пропонували більшу, ніж за денну зміну. Я з радістю туди побігла. Мене без проблем оформили, і я почала працювати. Здивувало, що серед вихователів було багато чоловіків. У нас не кожен тато захоче бавитися з рідною дитиною, а тут треба чужим попки і слину підтирати. Стала придивлятися до своїх колег-чоловіків. Мені здалося, що вони аж занадто люб’язно поводилися з малечею, особливо хлопчиками. Садили малюків без трусиків собі на коліна і грали щось типу нашої гри «Їхав-їхав пан на конику сам». Лягали разом з дітьми в ліжечка, щоб вони краще засинали. Бачила, як вони гладять хлопчиків під ковдрою. Мене це бентежило. Не могла зрозуміти, чи це прояв батьківських почуттів, чи уже розбещення…

У перший же тиждень роботи колеги попередили, що готується особлива вечірка. Думала, що це буде якесь свято для дітей з віршиками і хороводами. Але ніхто нічого не репетирував. Натомість обговорювалися фільми, які можна принести для загального перегляду на цей захід, шукали костюми для дітей і дорослих, теж незвичайні. Я «не доганяла» реального змісту цього паті, аж поки все не побачила.

Десь о шостій вечора до садочка стали з’їжджатися люди. Ще через півгодини приїхала обслуга з якогось ресторану і оперативно почала розставляти наїдки і напої. Дітей у садку залишилося небагато — типу група «продовженого дня», батьки їх забирали о десятій вечора. Їх одягли у костюмчики зайчиків. Ну, як одягли? На голу попу вчепили хвостика, а на голівки — вушка. Вихователі теж переодягалися — хто у чортика, хто у медсестру, супермена чи поліцейського. При цьому одягу було зовсім мало, так — атрибути образу. Я була в шоці. Хотіла зібратися і тікати, але боялася звільнення.

Далі ще цікавіше… По телевізору, де ще вдень діти дивилися мультики, увімкнули «порнуху» — ще й таку жорстку… Дітям теж запропонували разом з дорослими це дивитися. Декого гості не соромилися брати на ручки, гладили їх, цілували дитячі геніталії. Малеча не лякалась, ніхто не плакав, деякі сміялися від лоскоту. Видно було, що діти не вперше на такому дійстві. Під час фільму деякі мужики самі себе сексуально задовольняли, були дві три парочки — одна геїв, дві традиційних, які закрилися у дитячій спальні і там кохалися… Потім почалися танці… Такого кошмару навіть у порно не показують… Знову ж таки, все на очах у дітей… Цього я вже не могла терпіти. Сказала, що погано себе почуваю, і відпросилася додому.

Дорогою мене нудило, і я блювала… Всю ніч блювала від побаченого… Думала викликати поліцію, але я сама тут на «пташиних правах», боялася ще більших проблем… Вранці я подзвонила адміністрації дитсадка, повідомила, що захворіла і не зможу найближчі дні працювати. Через тиждень звільнилася.

Ще місяць пропрацювала в одній сім’ї. Але після усього мені ця країна стала огидною, і я повернулася додому, — розповіла Олена (ім’я на вимогу дівчини змінено).

Вже у Вінниці через свої джерела Олена почала з’ясовувати деталі про приватний дитсадок, де влаштовували порновечірки, і про своїх колег. Як виявилося, більшість «вусатих нянь» — геї, на своїх сторінках у соцмережах не приховують свого стилю життя і уподобань. Геєм виявився і власник дитсадка. І більшість вихованців, а їх там всього було до двадцяти, діти з нетрадиційних сімей. На тій вечірці були й самі батьки-усиновлювачі…

Взагалі-то німецьким законодавством суворо карається розбещення неповнолітніх. Але поряд з тим там в усіх навчальних закладах чи не основний предмет — сексуальне виховання, і пропагується дуже толерантне ставлення до секс-меншин.

Через погане знання мови та юридичних аспектів німецького законодавства Олена не зрозуміла, що потрапила не у приватний дитсадок, а щось на кшталт «клубу за інтересами для дорослих і дітей».

– А чому вони не побоялися тебе взяти на роботу, адже ти могла заявити про все в правоохоронні органи?

– Теж про це думала. Не знаю, може, розуміли, що я буду боятися йти в поліцію, щоб самій не мати проблем.

А по-друге, там важко у суді довести розбещення. Роками тривають суди, де серед обвинувачених ксьонзи… Був гучний випадок, коли батьків дітей, яких розбещували у дитсадку, змусили лікувати своїх чад у психологів, бо це начебто вони, надивившись порнофільмів, домагалися вихователя…

Олена зареклася — більше ніяких заробітків за кордоном, бо чужа країна — темний ліс.

Вислухала
Каріна МАЄВСЬКА