У травні минулого року вінницькі правоохоронці затримали молодика, який у стані наркотичного сп’яніння здійснив наругу над могилою померлої.

Відомо, що чоловік розкопав яму на півметра, зняв з себе одяг та кілька годин сидів на надгробній плиті, де його й помітили небайдужі та сфотографували. Завдяки цьому рідні покійної й впізнали винуватця.

Після розслідування справу передали до суду. Під час засідання житель Стрижавки визнав вину й розповів шокуючі подробиці скоєного ним злочину….

– Раніше я вживав наркотичні засоби: амфітамін та канабіс, алкогольні напої, регулярно дихав клеєм. В останній раз справа дійшла до того, що підряд видихав вісім тюбиків. Пізніше в лікарні мені було встановлено психічний розлад внаслідок вживання наркотичних речовин. Я пройшов курс реабілітації, пролікувався від наркотичної залежності. Переосмислив своє життя та зробив належні висновки. Влаштувався на роботу, — розповів у суді вандал зі Стрижавки. — Того дня після вжиття наркотиків я почув у своїй голові голос, який сказав, що моїй душі вже 120 років і за цей час я поміняв сім тіл, а також те, що померла є моєю мамою й колись я її зарізав. Мені стало дуже прикро за вчинене, у зв`язку з чим присів та почав плакати. В подальшому знову почув голос дівчини, яка наказала випити води й закопати пляшку. Я так й зробив. А тоді помітив працівників поліції та людей, які мене й затримали.

За наругу над могилою молодику «світило» до трьох років позбавлення волі, втім, Вінницький міський суд обрав підозрюваному більш м’яке покарання — 25х вінничани вже активно обговорюють даний вирок. Більшість вважає його занадто гуманним.

Вікторія СНІГУР