У ньому взяли участь близько 50 тисяч осіб, в тому числі й до тисячі вінничан – фронтовиків, волонтерів та родичів 234 загиблих подолян  в АТО/ООС.

Рух колони учасників Маршу почався із вулиці Володимирської та весь час додавав у кількості аж до  Майдану Незалежності.

На участь в Марші  зголосились сотні вінничан  – ветерани АТО, рідні військових, волонтери і прості громадяни.

В голові колони рухались  два військових автомобіля у камуфляжній сітці з прапорами України, а також автомобіль поліції.

За ними йшла велика група матерів і родичів військових, загиблих на Донбасі та інші учасники Маршу.

Учасників колони, які несли портрети загиблих воїнів, зустрічали оплесками, ставали на кола на плакали…

Нагадаємо, що на цій війні тільки офіційно загинули 234 мешканці Вінниччини…

Учасники ходи тримали у руках прапори України, більшість учасників маршу були  у військовій формі з нагородами або у вишиванках. Партійна символіка була відсутня.

Час від часу люди в колоні скандували   “Слава Україні! – Героям Слава!”, “Україна понад усе!”.

Згодом частина колони учасників Маршу вирушила на Михайлівську площу, де біля Стіни пам’яті загиблих у військових діях захисників України відбувся молебеньза участю військових капеланів.

Серед учасників маршу по фото із соцмереж видно, що там були відомі вінничани Юлія Вотчер, Олександр Гром, Ліна Ковальчук і ще сотні ветеранів, волонтери та рідні фронтовиків…

За словами організаторів, у марші взяли участь близько 50 тис. осіб. Не обійшлось і без інциденту за участю вінничан.

Зокрема журналіст Михайло Рюхов спростував пост Соні Кошкіної, де та написала у своєму Телеграм каналі про “п’яний дядєчка залєз”…

За інформацією журналіста «Той, хто заліз на верх каркасу історичної виставки не п’яний дядєчка, бо він алкоголь не вживає. Звати його Іван Мураховський, приїхав з Вінниці. Спортсмен, десантник, служив в АТО. Виліз на верх бо очікував сина. Виправіть ваш потік мислєй, він не правдивий і ображає воїна. Дякую… « І додав фото побитого поліцією в Києві вінничанина Мураховського у відділку…

Вся суть в одном видео. На Майдане выступает Зеленский, на фоне играет гимн, на заборе сидит мужик, которого пытаются снять несколько копов и мужики в спортивных штанах. Он им кричит: "Что я вам сделал". Мужчина с УБД. В итоге его скинули с забора, заломали, разбили лицо об плитку, унесли. Чуаае рядом говорит:Да он нам мешал, потому что все на него смотрели.

Опубліковано Eugeny Spirin Субота, 24 серпня 2019 р.

З висоти пташиного польоту. Київ.Марш Захисників України.

Опубліковано Arthur Bagdasaryan Субота, 24 серпня 2019 р.