Але попри все має одну з найголовніших проблем сьогодення – відсутність питної води. З часів будівництва залізниці система водопостачання почала функціонувати з головною метою – заправки паровозів технічною водою. Нашвидкуруч будувалися бараки, для обслуговуючого персоналу. Як розвивалося місто, так і поступово розширялася мережа водопостачання. Тепер назріло питання вкрай міняти всю систему водопостачання, адже відремонтувати старий водогін неможливо, через його зношеність, а також тому, що він є на балансі “Укрзалізниці”.

У зв’язку з цим було прийнято рішення про будівництво нового від села Селище. Місто Козятин має у власності державні акти на землю, де знаходяться декілька свердловин. За попередніми даними сума проекту 502 300, 00 тисяч гривень, частину 150 690, 00 сплачено, а сума всього водогону близько 300 мільйонів гривень.

Як депутат міської ради 24 червня Сергій Матвіюк подав депутатське звернення особисто від себе та імені всієї громади міста Козятин до Офісу Президента України і Кабінету Міністрів України щодо включення суми проекту водогону для мешканців Козятина у розмірі 300 мільйонів гривень в бюджет України на 2020 рік.

І ось днями отримав відповідь від Офісу Президента України та Кабінету Міністрів, які розглянули звернення стосовно виділення коштів для будівництва нової системи водопостачання в Козятині.

Нещодавно листа було скеровано до Кабінету Міністрів України і Вінницької обласної державної адміністрації з пропозицією розглянути порушене у зверненні питання.

Сподіваємось, після призначення Президентом нового губернатора, ця проблема буде озвучена і згодом вирішена.

Валентина Лісова