У нашому місті на Поділлі Женю спокусило знаметите  вінницьке сало з ринку «Урожай», прокатні велосипеди Nextbike Vinnytsia та загадкові підземелля під Соборною…

Всі ці пригоди відомого шоу-мена у Вінниці стали епізодами програми «Вдома краще», яка вийде в ефір вже у жовтні. А поки що про зйомки розповіли місцеві гіди по ринкових рядах, велодоріжках та катакомбах…

– Хто рано встає, той всім за сало розповідає) з самого раночку з 8-ї години пішли з Женею Синєльніковим на наш ринок Урожай, щоб знову-таки довести, що вінницьке сало то є бренд! Дивіться у жовтні передачу про Вінницю та її гастро та вело ентузіастів, правда, Александр Царевский?, – написала про сало-тур дял телезірки на «Урожаї» Олена Павлова.

Так у п’ятницю відома гастрогід Поділля Олена Павлова зводила Женю Синельникова і його знімальну групу на ринок «Урожай», де вони пройшлися по рядах і купили знамените вінницьке сало.

Для творців «Орла і Решки» у Вінниці стало відкриттям те, який різний смак може мати натуральне на соломці шмалене сало! Тому  Олена Павлова вчила ведучого та його знімальну групу вибирати найсмачніше сало з усього розмаїття, представленого на ринку.

А близько 10 ранку зіпсля дегустації сало Синельникова із знімальною групою вже бачили біля Вежі на велосипеді разом із вело-активістом Олександром Царевським. Ось вони виїздять на вело-екскурсію Вінницею на камеру. І на гоупро Євгена  потрапляє знаменитий велокіт «Коте» Царевського. Як відомо, ця тваринка завжди подорожує на плечах свого господаря.

– Ми знімаємо програму про міста України. З Євгеном часто показуємо, як чудово у різних країнах світу. Минулого року вирішили, що багато не знаємо про свою, а люди знають ще менше. У нас не так розвинутий внутрішній туризм. Тому хочемо розповісти, що в Україні є також на що подивитися», – розповів продюсер та співавтор програми Сергій Гулейков.

Вінниця стала 12 містом де знімають програму. Візит співпав із святкуванням Дня Державного Прапору та Днем Незалежності України.

«Так співпало по графіку. І можна сказати, що Вінниці пощастило потрапити у першу дюжину Українських міст у об’єктиві «Вдома краще». Далі їдемо іншими регіонами», – зауважує продюсер.

Як стверджують автори програми, Вінниця їх приємно вразила.

– У першу чергу сподобалась організація дорожнього руху для велосипедистів, і взагалі – наявність вело-смуг. Є прокат, яким користуються люди. Як для українського міста, це вразило. А ще те, що у вас багато острівців безпеки. На переходах є «уважні хлопчики», які попереджають водіїв авто, що слід збавити швидкість. Для України, це таке – “вау”! У Вінниці чисто, охайні клумби. А ще, доброзичливі люди», – продовжує Гулейков.

У новому сезоні контент програми дещо змінився.

«Якщо першого сезону ми концентрувалися саме на туристичних родзинках, то у другому розповідаємо про те, чим живуть міста, які зміни. Зустрічаємося із цікавими людьми, які за власної ініціативи змінюють місто, розвивають його. Роблять краще своє місто», – пояснює Сергій.

Після смакування сала і велотуру по Вінниці знімальна група «Вдома краще» спустилась до катакомб під Соборною… Всі локації в програмі про Вінницю і вінничан автори програми тримають у секреті. Мовляв, все самі побачите у жовтні…