За таке рішення виступили більше тисячі жмеринчан. Адже за нетривалий час Остап Бендер став справжньою візитівкою міста.   Його встановили на привокзальній площі у 2001 році до 80-річчя написання роману «Золоте теля», в якому згадується Жмеринка. Великий комбінатор вабив до себе туристів, наче магніт, бо кожному хотілося біля нього сфотографуватися на пам’ять. А ще — посидіти  на стільцях біля головного героя романів Ільфа та Петрова «Дванадцять стільців» і «Золоте теля» Остапа Сулеймана Берта Марія Бендер-бея.  Цей зоряний час тривав десять років. Трохи менше скульптура чекає на своє тріумфальне повернення, бо увесь цей час жмеринчани  пам’ятали про цього героя.

І вже тепер місцева влада взялася зробити все для того, аби Остап Бендер повернувся на місце. На це треба 50 тисяч гривень, котрі влада пообіцяла виділити з місцевого бюджету

«На звернення городян ми відшукали пам’ятник, домовилися зі скульптором Миколою Крижанівським про його відновлення, та у найближчий час повернемо Остапа Бендера нашому місту. Жмеринка не стоїть на місці, розвивається, сьогодні кожен може помітити цю тенденцію. Ми відкрили відремонтований басейн, встановлюємо сучасні спортивні і дитячі майданчики, плануємо повністю оновити міський парк. Ми зробимо Жмеринку туристично привабливою, чистою, затишною і комфортною», – повідомив секретар міської ради Юрій Світлак.

Соломія КАЛЮЖКО