Такого кримінального «безпрєдєлу» у європейській Вінниці давно не було! Бо звичайний дорожній конфлікт між водіями старої «Ауді» та розкішного «Лексуса» на світлофорі біля магазину «Метро» переріс у стрілянину, жорстоке побиття бейсбольними битками і банальне пограбування вже на проспекті Юності…

Нині 4-х пасажирів і водіїв престижних позашляховиків «Лексус» і «Тойота Тундра» із числа «бандитів» із районної Калинівки шукає вся поліція області. Адже кадри із камер стеження із деталями «розбірок» вражають своє зухвалістю і водночас байдужістю свідків…

– Все почалось біля «Метро», де легковик із двома вінничанами зупинився буцімто не в своєму ряду. Йому поблимав фарами один із джипів позаду, і хлопці дали «крутеликам» дорогу… Можливо, у шибку хтось щось комусь викрикнув образливе у цей момент, бо вже скоро з джипа почали стріляти по колесах легковика… «Жертви» на «Ауді» на ободах почали тікати навіть на «червоне» світло по проспекту Юності, але їх наздогнали і почали бити, — розповів свідок цього резонансного злочину. – Били жорстоко битками і ногами. Один із «Тойоти» був з пістолетом і погрожував ним водію «Ауді»… Все це відбувалось на проспекті Юності хоч і в пізній час, але поряд було море автомобілів… І ніхто не вийшов зупинити «бандюків»!

Але де була поліція, яка патрулює місто в посиленому режимі на свята? Чи також боялась? У фіналі цього звірства із шиї водія «Ауді» бандит зриває золотого ланцюжка і буквально рве йому шию до м’яса… І думаєте, цього грабіжника з пістолетом затримали по гарячих слідах?

Ні, поліцейські знайшли потерпілого водія в лікарні з побитою головою і порваною шиєю та виписали йому протокол за 130-ою статтею буцімто за п‘янку, бо він не зміг здати аналіз на алкоголь в реанімації!

Після появи відео з фіналом розбірок поліція нарешті дала перші коментарі та заявила про затримання одного із авто нападників — «Тойоти Тундра».

– На відео з камери стеження видно «Toйоту» та «Лексус», — каже прес-офіцер Нацполіції Вінниччини Ганна Олійник. – Постраждали від хуліганських дій учасники розбою. Тривають слідчі дії. Встановлено власника автомобіля «Лексус».

Вже відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 187 («Розбій»), яка передбачає від 7 до 10 років ув’язнення. Слідчі працюють із потерпілими і свідками – встановлюють, хто був за кермом, хто стріляв і завдав тілесних ушкоджень.

До речі, «Лексус» із Калинівки з цих «розбірок» вже не вперше потрапляє на камери стеження через порушення правил дорожнього руху та дуже різке кермування на вулицях Вінниці.

Андрій Власенко