Зранку мешканців спального мікрорайону «Поділля» у Вінниці збентежили автоматники у шоломах, бронежилетах та масках, які жорстко поклали обличчям на траву декількох кремезних чоловіків. Спецоперація відбулась на подвір’ї однієї з багатоповерхівок.

– 6,56 ранку, вул. Бортняка. КОРД влаштував стрілянину. Зараз затримали трьох підозрілих чоловіків, — написав у Фейсбук вінничанин Олексій Мусіровський. Як виявилось згодом, це оперативники та «специ» затримували банду столичних грабіжників-рекетирів.

– Ця озброєна банда нападала на елітні помешкання мешканців Київщини та інших регіонів. Це мешканці Києва та Київської області віком 35-45 років. Погрожуючи власникам фізичною розправою, вони виносили гроші, сейфи з коштовностями, дорогоцінні речі. Поліцейські одночасно затримали учасників угруповання у столиці, Вінниці та на Черкащині, — розповіли деякі подробиці у прес-службі поліції Київської області. — У спецоперації брали участь працівники управління карного розшуку поліції Київщини, спецпідрозділ КОРД, бійці полку поліції особливого призначення та слідчі-детективи. Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання зловмисників, виявили та вилучили зброю, вибухівку та частково награбоване майно. Вилучено й автомобіль, яким їздили підозрювані…

Свідки гучного затримання на Поділлі запевняють — столичні «специ» під час затримання бандитів навіть стріляли декілька разів та кричали: «Руки за голову»! Але у прес-службі правоохоронців Київщини це заперечують — мовляв, спецоперація відбулася блискавично, без застосування табельної вогнепальної зброї.

Про те, що банда серйозна, свідчать й вилучені за місцем проживання ручні гранатомети. Нині обшуки ще тривають. Зараз перевіряють їх на причетність до вчинення різноманітних важких злочинів в усіх регіонах держави.

– За попередніми даними, до цього угруповання входили п’ятеро осіб, — коротко прокоментували, в свою чергу, у прес-службі прокуратури Київської області. — Нині затриманим вже оголошено про підозру за статтями Кримінального кодексу України про бандитизм та розбійний напад. Прокуратура клопотатиме в суді про їхній арешт на час слідства без можливості внесення застави.