Наразі школи міста завершують останні приготування до нового навчального року. Уперше за шкільні парти сядуть 4985 маленьких вінничан. Кожен із них отримає в подарунок Книгу вінницького школяра.

Незважаючи на те, що цього року 1 вересня припадає на неділю, урочистості переноситись на робочий день не будуть. Тому 1 вересня до школи йдуть лише учні 1 та 11-х класів… У різних школах заходи відбудуться у різний час. А шкільні заняття розпочнуться з понеділка, 2 вересня.

Також стало відомо, що всі першокласники отримають в подарунок оновлену «Книгу вінницького школяра». Її почали дарувати діткам, які пішли до першого класу, з минулого року за ініціативи міського голови Сергія Моргунова. Цю книгу підготувала Вінницька міська рада, департамент освіти та комунальна установа Міський методичний кабінет.

– Книга вінницького школяра відповідає змісту Нової української школи. Вона присвячена історії та сучасності Вінниці та Поділля. Тут йдеться про знакові історичні події, природні особливості краю. Також – про видатних вінничан, до речі, в цьому році книга доповнена інформацією про почесного громадянина нашого міста Раїсу Панасюк. Завдяки книзі діти знайомляться й із символікою держави та свого міста. Це видання з першого класу навчатиме дітей любити своє місто, Батьківшину, виховуватиме почуття патріотизму. Є тут й інформація щодо позашкільних закладів, які можуть відвідувати вінничани та багато іншої корисної інформації», – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

До речі, в минулому році для перших класів було закуплено 1660 «Живих абеток». Це – інтерактивні підручники, які отримав кожен перший клас по 10 екземплярів. На книзі зображено QR-код, якщо навести на книгу гаджет: чи то телефон, чи планшет з відповідним додатком – книга починає «говорити», звірі «рухатись», рослини «рости». Цей навчальний посібник відповідає вимогам Нової української. У цьому році було придбано «живі» абетки для вивчення першокласниками англійської мови.

Традиційно напередодні Дня знань Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся із дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, які цієї осені вперше переступлять поріг школи. Такі зустрічі проходять у дитячих розважальних закладах міста. Цього року – це «Музей науки».

Майбутні першокласники отримали матеріальну допомогу, рюкзаки та настільні набори. А ще дітки проводили досліди в «Музеї науки», танцювали під запальні пісні та набиралися позитивних емоцій перед початком навчання у школі.

Міський голова Сергій Моргунов поспілкувався з дітьми та побажав їм вдалого навчання у школі.

«Ми вас вітаємо із початком навчання у школі і підготували вам подарунки, які будуть корисні на уроках. Хочу вам побажати успішного навчання і веселих шкільних років», – сказав Сергій Моргунов.

Після екскурсії та дослідів майбутні школярів отримали ще й солодкий сюрприз.

«Ми традиційно проводимо свято присвячене Дню знань. І традиційно міська рада вітає тих діток, які позбавлені батьківського піклування і йдуть до першого класу шкіл нашого міста. Таких діток у нас цього року семеро – дві дівчинки і п’ятеро хлопчиків», – зазначила заступник начальника служба у справах дітей Наталія Манзюк.