Минулого тижня їхній 26-річний син Артем на мотоциклі потрапив у аварію та невдовзі помер. Батьки та брат впевнені, що інша сторона ДТП хоче уникнути покарання, тож звернулись до нашої газети.

– Артем водить мотоцикл з 13 років. Він був профі, — із сумом каже брат загиблого Олексій Мельник. — Не порушував правил дорожнього руху їздив у шоломі. Того серпневого вечора Артем був із пасажиркою – дівчиною друга. Після того як відкрився залізничний переїзд, колона машин поїхала у напрямку села Станіславчик, а замикав її мій покійний брат. Одразу попереду нього їхав односельчанин Олександр зі своєю жінкою. А ще попереду, за метрів 100 — колона з трьох машин, останньою з яких була та сама «Нива». Брат, випередивши першу автівку, на той момент на думку головних свідків у цій ДТП, почав маневр обгону «ВАЗ – 2121». В цей момент, її водій Віталій, який працює головним інженером у місцевому агрохолдингу, раптово став повертати, чим і спричинив ту фатальну аварію.

Брат би не встиг зреагувати, бо вже впритул приблизився до автівки. Після удару машина від’їхала в інший бік, а мотоцикл полетів в лісосмугу.

Дівчина, яка сиділа позаду брата, вилетіла одразу. Артема знайшли аж в кущах у непритомному стані, кермувальник «Ниви» замість того, щоб мерщій бігти до потерпілих, сидів у салоні близько сорока хвилин й чекав на боса. Стільки ж часу довелось чекати й «швидку», яка забрала мого брата до лікарні. Медики боролись за його життя, але Артем помер. Подругу забрали до реанімації. Її життю нічого не загрожує

За словами родини загиблого, відразу після аварії односельчани, які бачили момент зіткнення на власні очі, погодились дати свідчення поліції. Але вже за день чомусь думку змінили.

– Мабуть, з ними вже провела бесіду інша сторона. Крім того, у важкий для нас момент обурили дії лікарів, які так довго їхали до нашого Артема. Коли ми після його смерті навідались у чергову частину швидкої допомоги Жмеринки, нам відповіли, що бригада була на виклику у селі Носківці. Але тут втрутився інший водій «швидкої», який був напоготові і міг забрати брата за 5 хвилин після події, що сказав йому диспетчер, то чули всі: «Ми направили на ту аварію іншу карету «швидкої». Це неабияка халатність!

У прес-службі обласної поліції повідомили, що за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження й винуватцю загрожує до 8 років позбавлення волі.

– Попередньо встановлено, що 26-річний водій мотоцикла «Сузукі», здійснюючи маневр обгону, зіткнувся з задньою частиною автомобіля «ВАЗ-2121 Нива», що рухався попереду у попутному напрямку та здійснював маневр повороту. Внаслідок автопригоди водій мотоцикла від отриманих тілесних ушкоджень помер у лікарні, а його 19-річну пасажирку госпіталізували до реанімаційного відділення Жмеринської районної лікарні. Транспортні засоби поміщені на арештмайданчик. У водіїв відібрано зразки крові на вміст алкоголю. Слідство триває.

Родина та друзі загиблого із таким трактуванням не згодні й будуть його оскаржувати.

Віталіна Володимирова