Це лише один з найяскравіших епізодів з життя Сабарівки Оратівського району, котрий відбувався з нагоди Дня села.

– Все було: і коровай, і шампанське, і подарунки, і весільний танок, — розповідає голова села Петро Шевчук. — У нас унікальне село! Бо вже з того, що живе у нас майже 600 мешканців — більшість щасливі у шлюбі вже багато десятиліть. Хіба може якесь інше село в Україні похвалитися таким феноменом? От минулого року ми вшановували подружжя Лабунців Марію та Володимира, котрі прожили разом 67 років. Цього року – наша найстарша пара Марія та Іван Кучаки, котрі разом вже 59 років. Разом виховали шестеро дітей, син служить в АТО.

До речі, про дітей. До них тут особливе ставлення! На День села вшановували 16 багатодітних матерів та матерів-героїнь. Тут чужих дітей не буває, тому є у Сабарівці і три сім’ї, де виховують і своїх, і прийомних діток, навчають доброму і світлому, прищеплюють любов до прекрасного. Тому у кожній хаті — свої неповторні таланти. Хто пече найсмачніші торти та пиріжки, хто вишиває, хто в’яже. Шістнадцятирічна Елісон Андрієвська — справжня художниця! Свій талант відкрила всього кілька років тому і тепер зупинитися не може. А цього року Елісон вже стала студенткою.

Сабарівка влаштувала фестиваль талантів

А найстарша жителька Сабарівки Наталя Мацей, котра нещодавно відсвяткувала своє 90-річчя, й досі виготовляє домоткані килими.

Та й сільський голова — людина унікальна. Мешканці Сабарівки вже вчетверте майже одноголосно обирають його на посаду, бо довіряють.

Гучно відсвяткували! Насмажили для себе та гостей 45 кілограмів шашлику, наварили 5 казанів плову та 8 відер юшки. А музики грали до пізнього вечора.