Вони розмістили відповідну петицію на сайті міськради. Чи послухалась їх більшість депутатів – показала сесія міськради, яка відбулась 30 серпня.

Ось як коментує події Юрій Павленко (Хорт), екс-кандидат у нардепи по м. Вінниці, який сьогодні брав участь у пікетуванні сесії.

– Сьогодні відбулося перше після літньої перерви засідання сесії Вінницької міської ради, котра, серед іншого, розглядала ініціативу громадян про невідкладне зниження ставок земельного податку для вінничан.

13 тисяч вінничан, що живуть у приватному секторі, отримали цього літа платіжки на суму понад 10 мільйонів гривень. Міська влада пояснює, що цими коштами вони платитимуть заробітну плату бюджетникам. Але виникає питання: звідки взялася недоїмка, що її латають шляхом введення найвищої в Україні ставки земельного податку?

Голова квартального комітету Старого міста і одночасно депутат міськради Наталія Панчук від партії Гройсмана виступила за збереження податку всупереч волі виборців. (Знайте і передайте ближньому, що таке квартальні комітети.) Спільно з нею на депутата Ганну Давиденко, котра внесла відповідну ініціативу про зниження податку, накинулися інші функціонери клану, зокрема Віктор Кривіцький, котрі яро захищали свій “податковий здобуток”.

Результат: 8 депутатів підтримали проект рішення про зниження податку, 22 – проти (раніше було 35, котрі його ввели), 9 – не голосували, 1 утримався. Рішення тепер не настільки одностайне.

Міський голова Моргунов став говорити, що треба розширити число пільговиків. Дав протокольне доручення на наступну сесію підготувати рішення про запровадження пільги із земельного податку всім отримувачам субсидій.

Більшість депутатів, котрі не підтримали рішення про повернення податку до попереднього рівня, сьогодні відбріхуються, нібито “проект рішення був недосконалий”, “треба б допрацювати”. Насправді це воля вінницького мафіозного клану проти громади містян, втілена у їхніх голосах. Готуємося до наступної сесії.

Якби вінничани спохопилися ще торік, коли цей податок голосували вперше, зараз його б не було. Якби ви відклали всі справи і прийшли сьогодні вранці на сесію, рішення було б на вашу користь. Пам’ятайте, що владу треба контролювати. Готуємось до наступної сесії і продовжуємо збір підписів.

Вислухала
Юлія Іванюк

Редакція «33-го» і далі буде відслідковувати події навколо цієї резонансної теми. Наші журналісти вже готують з цього питання ряд розслідувань, слідкуйте за оновленими матеріалами сайту та читайте наступний номер газети «33-й канал».

Posted by Юрій Павленко on Friday, August 30, 2019

Posted by Юрій Павленко on Friday, August 30, 2019