Ірина (Ляля) Нісіна, вінничанка, котра вже багато років живе в Авітралії привезля землякам книгу-спогад про Вінницю – «Пальто мадам Гройсман или Жмеринка-Жмеринка, Винница: немного лет назад». Нова книга австралійської вінничанки щойно з друкарні. Всього 40 примірників розмели ще до початку презентації. Виручені кошти планують передати для лікування поранених на Донбасі.

Ідея провести таку презентацію належить поету Михійлові Каменюку та письменнику Вадиму Вітковському, котрі представляють «Видавничий дім «Моя Вінниччина».

– Історія з мадам Гройсман – реальна. Разом з керівником обласної письменницької організації Вадимом Вітковським ми звернулися до мецената Павла Каленича, керівника агрофірми «Ольгопіль», що в Чечельницькому районі, з проханням профінансувати хоча б сигнальний примірник. З письменницею домовилися про презентацію книги по її приїзді до Вінниці, —розповів Михайло Каменюк. — Павло Каленич, який з повагою ставиться до творчих людей, віднайшов кошти на сигнальний примірник. Видання об’ємне, у ньому понад 300 сторінок. І всі розповіді – про нашу Вінницю. Нам навіть вдалося надіслати примірники книги обласним бібліотекам».

Варто зазначити, що вінничанка Ірина Нісіна – член міжнародної спілки письменників «Новий сучасник». Свого часу закінчила 17 школу, педагогічний інститут і працювала вчителем у 29 вінницькій школі.

А її книга про рідну Вінницю — це теплі спогади про місто її життя. І незабаром “Пальто мадам Гройсман…” вийде значно більшим накладом.

Наталка РОМАНЮК