Досить часто серед жителів області ширяться різні історії про військовослужбовців-дезертирів, а ось чим закінчуються вони – мало хто знає.

Тим не менш в країні існує за такі злочини кримінальна відповідальність, і до неї днями засудили одного з жителів Бершадського району.

Відомо, що навесні минулого року у приміщенні військкомату молодику під особистий підпис вручено повістку про явку до призовної дільниці для подальшого проходження строкової військової служби. Наш земляк з`явився у вказаний день для відправлення на збірний пункт до Козятина, але під час добирання автобусом на одній з зупинок вийшов і не повернувся.

Й вже за кілька місяців працівники військкомату та поліцейські відшукали молодика й намагалися вручити повістку для явки на осінній призов. Але чоловік відмовився від її отримання та сховався у хаті. Зрештою, проти нього відкрили кримінальне провадження за ухилення від призову на строкову військову службу.

А у судовому засіданні чоловік уклав угоду з прокурором про визнання винуватості й щиро розкаявся в скоєному.

Як вдалось нам дізнатись з реєстру судових рішень, Гайсинський районний суд присудив молодику покарання у вигляді обмеження волі на строк один рік. Якщо в період однорічного іспитового строку він не скоїть нового злочину, то його виправдають.

Цікаво, що нині служителі Феміди розглядають до десяти справ по дезертирах. У більшості випадків все закінчується штрафом.

Віталіна Володимирова