Про це повідомила доктор філологічних наук Ірина Фаріон.

– Може б, цій Новосад піти на якісь курси з української безграмотности…. Міністр- Гриневич пішла, міністр-безграмотність у двері”, – написала Фаріон.

– Панове! Ото повернулася я нині в блаженному настрої з Закарпаття, з Синевиру. І тут на очі налазить недолугий допис нової біди для освіти і науки, гідної наступниці, як це видно з безграмотного допису, Табачника, Квіта, Гриневич – тов. Новосад. Всі ці люди для мене з одного синонімного ряду. Всі вони НИЩИТЕЛІ української національної освіти. Сьогодні, панство, День знань. Я свої лекції зі студентами в четвер розпочну з виправлення помилок у дописі на ФБ так званого міністра освіти і науки. Це зе-катастрофа. Іншого, звісно, я й не очікувала. Проте зробити щонайменше ДЕВ’ЯТЬ помилок різного характеру – від синтаксичних, граматичних до стилістичних – азарову було теж під силу. Направду, зе-команда – то піонери партії регіонів. От і маємо нову-стару піонерку. Може б, цій Новосад піти на якісь курси з української безграмотности…. Міністр-плагіятор Гриневич пішла, міністр-безграмотність у двері. П.Н. Вибачте, що не всі помилки виправила…долучайтеся до лікнепу цієї піонерки….Хто знайде найбільше непозначених помилок, дарую свою книжку “Мовна норма….” Успіху!

Також Ірина Фаріон опублікувала пост Анни Новосад з виправленими помилками.

Нагадаємо, що народний депутат від партії Слуга народу Ганна Новосад 29 серпня очолила Міністерство освіти і науки України в новому Кабміні.

Новосад працює в міністерстві з 2014 року. З березня по листопад 2014 року обіймала посаду радника міністра, після чого в грудні 2017 року стала гендиректором директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОН.

У позачергових виборах до Верховної Ради Новосад брала участь на 50-му місці списку Слуги народу.

Новосад народилася в Ладижині Вінницько області 28 липня 1990 року. У 2007 році закінчила Український гуманітарний ліцей при КНУ імені Тараса Шевченка. Ступінь бакалавра з політології отримала в 2011 році в Національному університеті Києво-Могилянська академія.

У 2013 році отримала ступінь магістра європейських студій в Університеті Маастрихта(Нідерланди). Є стипендіатом Фонду Відкритого Суспільства.

Протягом 2012−2013 років стажувалася в аналітичних центрах Іспанії і Чехії, учасник українсько-канадської парламентської програми.