Про це повідомляє Андрій Качор на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами словами Качора, інцидент стався 30 серпня, а нападники втекли з місця події.

Журналіст звернувся до поліції, але там сказали, що справа буде у реєстрі лише 2 вересня, а 3 вересня йому зможуть дати направлення на судмедекспертизу, “бо вихідні, а в понеділок експертиза не працює”.

Згідно з попередніми висновками лікарів, у Качора – забій м’яких тканин, ознаки струсу мозку, опухла частина обличчя, гематоми. На щастя переламів немає.

Качор зазначив, що отримував погрози після публікації новини від 9 липня про те, що у Вінниці спалили агітацію Шарія. Після цього сам Шарій зробив низку роликів про журналіста і його родину.

“Їх (погроз – ред.) було… під дві сотні”, – наголосив він.

Відомо, що до поліції журналіст подав заяву про факт погроз, однак, за його словами, впродовж цього часу з ним ніхто з представників поліції не контактував.

За словами журналіста, із карного розшуку йому надсилають фото можливих нападників.

“Є одна фотографія, щодо якої я на 99% упевнений, що ця людина (здійснила напад, – ред.)”, – заявив Качор.

31 серпня до поліції з заявою про нанесення тілесних ушкоджень звернувся головний редактор вінницького інтернет-видання «Вежа». Потерпілий повідомив, що близько 2 години ночі, перебуваючи біля одного із розважальних закладів міста, невідома особа нанесла йому один удар в ділянку голови. Проведеними розшуковими діями оперативники встановили особу зловмисника, ним виявився 27-річний житель обласного центру., – повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області. –  – За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Такий злочин карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року. В рамках кримінального провадження встановлюються всі обставини правопорушення. Остаточна правова кваліфікація події буде надана після проведення всіх необхідних слідчих дій.