Та цього разу, схоже, енергетики дійшли до справжнього свавілля — 30 серпня, не зважаючи на рішення суду, котре забороняє відключати приміщення міської ради від електропостачання, його знеструмили. Через це працівники місцевого органу влади були змушені раніше піти додому, а робота місцевої телестудії ВІТА, опинилася під загрозою.

Як з’ясувалося згодом, ТОВ “Енера Вінниця” виставила мерії рахунок на спожиту електроенергію за червень за ціною, котра на 25% перевищує ту, що була раніше! Для того, щоб платити за завищеними рахунками, міській раді необхідно було провести тендер, як, власне і передбачено законом. Тому до проведення тендеру в міській раді оплачувати виставлений рахунок відмовилися. Та енергетики були невблаганні! Міська рада звернулася до суду, де заборонили відмикати електроенергію до вирішення цієї суперечки по суті. Але нічого не допомогло і мерія залишилася без електрики. З цього приводжу міським чиновникам не залишилося нічого іншого як звернутися до поліції.

У понеділок електрика в мерії з’явилася, але суд ще розглядає цю конфліктну ситуацію.

Варто зазначити, що на діяльність ТОВ “Енера Вінниця” посипалися скарги відразу ж після появи цієї структури. Найбільший скандал виник ще на початку року з відключенням від енергопостачання стратегічного об’єкту “Вінницяводоканал”. Тисячі вінничан скаржаться, що ця структура нараховує неіснуючі борги і загрожує відключеннями, диспетчери відверто хамлять, і все це нагадує не що інше, як енергетичний терор.

Ілона ВАЛЬТЕР