– З нагоди початку нового навчального року представники держлісгоспів області завітали до навчальних закладів, щоб привітати школярів з Днем знань.

Лісівники ДП «Бершадський лісгосп» також взяли участь в урочистостях та привітали учнів, їхніх батьків та вчителів із початком нового навчального року. Директор Бершадського держлісгоспу М.В. Краснєєв разом із лісничим Сумівського лісництва В.А. Гузом взяв участь в урочистій лінійці у Сумівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Гості побажали всім присутнім успіхів та нових звершень, зокрема вихованцям учнівського лісництва «Юні друзі лісу» (директор школи Г.М. Гуз, педагог-наставник М.М. Маценко). Сумівська школа є опорною з екологічного виховання шкіл району. Учнівське лісництво «Юні друзі лісу» діє на базі школи майже півстоліття. У школі облаштовано лісівничий еколого-просвітницьких центр, у якому проводяться районні семінари та заходи на природоохоронну тематику.

Також директор ДП «Бершадський лісгосп» разом із лісничим Бершадського лісництва С.Я. Горбенком привітали учнів Флоринської школи з початком нового навчального року та подякували за плідну співпрацю. В свою чергу керівники шкіл та педагогічні колективи висловили подяку за чуйне ставлення до учнів, за віру в їхні здібності, за турботу про підростаюче покоління.

Лісівники разом із учнями 1 та 11 класів висадили дерева на подвір’ї Флоринської школи. Це досить символічно, адже одинадцятикласники на згадку про себе залишили першачкам молоді дерева, за якими вони можуть доглядати впродовж усього шкільного життя, спостерігати за їхнім ростом та розвитком.

Учнівські лісництва та учні загальноосвітніх шкіл Бершадського району – активні учасники багатьох природоохоронних заходів та акцій. Школярі виконують велику роботу із збереження природи, охорони та захисту лісів, агітують доросле населення підтримувати ці ініціативи. Юні лісівники твердо знають: хто береже довкілля, той дбає про майбутнє людей, держави та всієї планети в цілому.

Фото — прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства