Сталося це ще на початку року, 10 лютого, але до суду вирішили звернутися тільки тепер. Увесь цей час біля церкви у Бахтині Мурованокуриловецького району точилися сутички, влаштовувалися провокації та бійки, вірян недопускали до храму, хоча за Православну церкву України проголосувала 181 людина, а прихильників МП у Бахтині всього 24.

Про одну з провокацій, котра сталася навесні. наша газета вже розповідала читачам. Тоді громада була змушена звернутися до громадських організацій “Правого сектору” та “Свободи”. Тоді після шестигодинних баталій було вирішено, провести опис майна в храмі та опечатати храм, на момент переоформлення усіх документів. Та коли кілька днів тому віряни навідалися до храму, то виявили, що з місця зникли кадила, чаші та інше церковне начиння.

Обурення селян стало ще більшим, коли вони дізналися про позов. До слова, прихильники московського патріархату позиваються до ще кількох громад ПЦУ, а у громаді села Дерешови, котра вже встигла отримати статут, оскаржують його дійсність.

“Судний день” відбудеться вже завтра, о 9 годині у Мурованокуриловецькому районному суді.