– Пожежа сталась неподалік приміщення, де взимку тримають велику рогату худобу. Спершу спалахнула солома. Далі вогонь перекинувся на скирту, а ще загорівся й трактор “Білорус”, що стояв поблизу будівлі ферми. Коли наші бійці та місцева пожежна команда з громади села Кунки приїхали, то горіли вже три скирти. Вогонь перекидався на дах ферми, – розповів начальник державної пожежно-рятувальної частини-10 м. Гайсин Микола Мудрак. – Гасити пожежу було досить важко через спеку та сильний дим. Бійці збивали полум’я й з даху ферми. Воду брали з водонапірної вежі десь за 800 метрів від місця пожежі. Тому нам декілька годин безперервно підвозили воду вогнеборці з Кунки та ще трактор із цистерною цього сільгосппідприємства.

Вогонь знищив близько 90 тонн соломи у тюках, трактор 2016 року випуску та пошкодив 20 метрів шиферної покрівлі. Саму будівлю ферми вдалось врятувати. Пожежу загасили о 21.18. До ранку наші бійці ще чергували на згарищі.

За словами Миколи Мудрака, попередня причина пожежі — необережне поводження із вогнем. Версія підпалу виключається. Нині триває слідство.