Новообрана народний депутат Лариса Білозір так прокоментувала свій вибір на користь позафракційного об’єднання: «…було сформовано та оголошено про роботу окремої «Депутатської групи «За майбутнє». Її представлятимуть мажоритарники-самовисуванці зі всієї України, від Заходу до Сходу, від Півночі до Півдня. Навіщо потрібне це об’єднання? Згідно з регламентом України, депутати-самовисуванці тільки у складі фракцій або груп мають можливість для формування порядку денного за допомоги їхнього представника у погоджувальних радах», — зазначила Білозір на своїй соцмережі.

Вона також додала, що наразі група складається з 23 народних обранців. Очолив групу народний депутат Дмитро Лубінець.

Цікаво, що раніше під час обрання депутатом Вінницької обласної ради Геннадій Вацак входив спершу до фракції «Батьківщина», а згодом Блоку Петра Порошенка. А вже у Верховній Раді увійшов до групи «За майбутнє». Петро Юрчишин, який був нардепом й під час попередньої каденції ВР, теж входив до фракції «БПП», а у 2007 році балотувався до парламенту від «Народної партії». Микола Кучер у обласній раді Вінниччини був у фракції Партії регіонів, а згодом у ВР — теж від Блоку Петра Порошенка. Дочка Миколи Кучера Лариса Білозір теж була депутатом обласної ради Вінниччини від БПП.

Ще один наш земляк-нардеп Олег Мейдич й у Верховній Раді увійшов до фракції «Батьківщини». До цього був депутатом Вінницької обласної ради і входив до цієї ж фракції.

Отже, всього у Верховній Раді 9 скликання є такі депутати з Вінниччини: Максим Пашковський («Слуга народу», мажоритарник), Анатолій Драбовський («Слуга народу», мажоритарник), Ірина Борзова («Слуга народу», обрана по мажоритарці), Юлія Овчиннікова («Слуга народу», обрана за списком), самовисуванці Петро Юрчишин, Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Микола Кучер (депутатська група «За майбутнє», самовисування), Олег Мейдич («Батьківщина») та Олександра Устінова — «Голос». Усі вони, крім Олега Мейдича та Олександри Устінової, 29 серпня на першому пленарному засіданні проголосували за нового спікера ВР, голову Кабміну, голову СБУ та Генпрокурора України й уряд.

Троє нових депутатів увійдуть до Вінницької обласної ради

Вони замінять вибулих. Новими депутатами Вінницької облради стануть: 62-річний профспілковий діяч Іван Лєта (БПП «Солідарність»), 37-річна директорка ПП «Сервісдерев» з Літинського району Маріанна Мазуренко (БПП «Солідарність»), 56-річний директор агрофірми «Наталка» с.Дзигівка Ямпільського району Анатолій Сидоренко (ВО «Батьківщина»). Згідно з нормами законодавства, вони можуть відмовитися від мандата, тоді на депутатство претендуватимуть наступні у списках.