Саме ця пісня і дала назву фестивалю, який започатковує в селі Махнівка Козятинського району «Медіа-центр «Власно» за підтримки Українського культурного фонду та Вінницької облдержадміністрації, Козятинської РДА, Козятинської міської ради, Махнівської сільської ради.

В рамках фестивалю учасники та глядачі довідаються багато цікавої інформації про життя і творчість українсько-польського мандрівного поета-торбаніста Тимоша Падури. До проведення фестивалю залучать козацькі організації, представників Республіки Польща, а також велику кількість музикантів та співаків.

Як розповідає керівниця проекту Ольга Маліновська, у Махнівці проведуть цілий комплекс заходів на честь відкриття Культурно-туристичного центру Тимка Падури. В Культурно-туристичному центрі працюватиме екскурсовод, від якого можна буде дізнатись більше про постать поета, а також про різні заходи, що створюватимуться на його честь.

Під час фестивалю презентують книгу «Стежками Тимка Падури», яку написав дослідник творчості Падури Микола Купчик, а також демонструватимуть відеофільм, знятий за мотивами книги. Перед початком вечірньої сцени глядачам презентують фільм про Тимка Падуру, у якому буквально «оживе» відомий музикант: завдяки професійній зйомці та залученню акторів можна буде поринути в атмосферу ХІХ століття і побачити, яким був Падура насправді.

Гучною промоцією проекту стане І Міжнародний фестиваль «Гей, соколи!»

На сцену фестивалю організатори планують залучити велику кількість учасників, серед яких аматори та професіонали, народні виконавці та рок-гурти. На денній сцені виступатимуть народні виконавці та художні колективи, а ввечері відкриється рок-сцена, на якій виступатимуть гурти та артисти, які використовують у своїй творчості унікальні старовинні народні інструменти у поєднанні з сучасним звучанням. У свої репертуари артисти вперше додадуть забуті пісні поета, що не виконувались на широкий загал вже понад 150 років! Вечірню сцену запалюватимуть гурти: «Медовий полин», «Широкий лан», «Гуляйгород GG» та «Чумацький шлях».

Однією з родзинок концерту будуть виступи музикантів, які грають на стародавніх музичних інструментах. В народних та рок-композиціях звучатимуть ліра, кобза, торбан, волинка та інші українські народні інструменти.

Для гостей фестивалю організатори проекту також підготували креативні фотолокації, де можна буде ознайомитись з тематикою українського козацтва, сільського побуту, хліборобства, польського війська, народної творчості та музичних інструментів. Також працюватиме ярмарок народних виробів і численні майстер-класи.

Під час фестивалю започаткують акцію з вишивання портрета Тимка Падури, до якої зможуть долучитися всі охочі. Надалі портрет розмістять у Культурно-туристичному центрі, де туристи та відвідувачі центру зможуть також робити на ньому пам’ятні стібки.

Кульмінацією фестивалю стане флешмоб та фіксація рекорду: учасники планують встановити рекорд із найбільш масового виконання пісні «Гей, соколи!»

Фестиваль «Гей, соколи!» розпочнеться опівдні, а триватиме до півночі:

12.00 – 12.30 — урочистий захід на могилі Тимка Падури

13.00- 13.30 презентація книги “Стежками Тимоша Падури” та автограф сесія від автора книги Миколи Купчика

14.00 -18.00 — виступи аматорських колективів Козятинського району та Вінницької та Житомирської областей.

18.00 – 18.15 – спільне виконання всіх колективів пісні “Гей, соколи!” та фіксація рекорду.

18.15- 19.30 – виступи лірників, кобзарів, волинкарів, торбаністів та інших музикантів.

19.30 – 20.00 — презентація фільму про життя та творчість Тимка Падури.

20.00 – 24.00 — виступи рок-гуртів “Гуляйгород GG”, “Широкий лан”, “Медовий полин”, “Чумацький шлях” та інших.