За словами заступника голови ОДА Олександра Крученюка, попередні зустрічі з очільниками районів та громад лягли в основу даних пропозицій, які будуть запропоновані офіційному Києву.

-Буквально днями ця модель адміністративно-територіального устрою Вінниччини буде розглядатись в Міністерстві регіонального розвитку, – наголосив Олександр Крученюк.

А директор «Вінницького центру розвитку місцевого самоврядування» Олег Левченко зауважив, що дана модель нового адміністративно-територіального устрою є робочою, це дорадчий документ.

Група схвалила модель адмінтерустрою Вінниччини, яка складатиметься із 64 ОТГ.

Так, у Барському районі пропонують створити 3 ОТГ: Барську, Копайгородську та Ялтушківську. В Бершадському -2 ОТГ: Бершадську і Джулинську, а у Вінницькому-5 ОТГ: Вінницьку , Якушинецьку, Стрижавську, Вороновицьку, Лука-Мелешківську.

У Гайсинському – 4 ОТГ: Гайсинську, Кунківську, Краснопільську, Ладижинську. У Жмеринському районі – 3 ОТГ: Жмеринську, Браїлівську, Северинівську, Іллінецький- 2ОТГ: Іллінецьку і Дашівську. Калинівський – 2 ОТГ: Калинівську і Іванівську. Козятинський-4 ОТГ: Козятинську, Глуховецьку, Махнівську, Самгородоцьку. Крижопільський -2 ОТГ: Крижопільську та Городківську. Липовецький -3 ОТГ:Липовецьку, Росошанську та Турбівську. Літинський – 1 ОТГ: Літинську. Могилів-Подільський -3 ОТГ: Могилів- Подільську, Вендичанську та Яришівську. Мурованокуриловецький – 1 ОТГ: Мурованокуриловецьку. Немирівський -4 ОТГ: Немирівську, Ковалівську, Ситковецьку та Брацлавську. Оратівський -1О ТГ:Оратівську. Піщанський -2 ОТГ: Піщанську ,Студенянську. Погребищенський- 1 ОТГ: Погребищенську. Теплицький – 2 ОТГ: Теплицьку та Соболівську. Тиврівський-2 ОТГ: Тиврівську та Гніванську. Томашпільський-2 ОТГ: Томашпільську та Вапнярську. Тростянецькому-2 ОТГ: Тростянецьку та Ободівська.Тульчинський-2 ОТГ: Тульчинська та Шпиківська. Хмільницькому-3 ОТГ:Хмільницьку, Жданівську та Уланівську. Чернівецькому- 2 ОТГ:Чернівецьку та Бабчинецьку. Чечельницькому-2 ОТГ: Чечельницьку та Ольгопільську. Шаргородському-3 ОТГ:Шаргородську, Мурафську, Джуринську. Ямпільському – 1 ОТГ: Ямпільську.