Вибух був такої сили, що кількох дітей оглушило, а 9-річна дівчинка опинилася в лікарні. Квартиру 65-річного чоловіка штурмували спецпризначенці. На відео можна розгледіти, як вони по драбині залазять на балкон багатоповерхівки, бо господар кілька годин відмовлявся відчиняти двері. Цей інцидент нині на устах всієї країни…

– У цього літнього чоловіка був тривалий конфлікт із сусідами, бо він хотів обладнати на дитячому майданчику стоянку для власного автомобіля. Сусіди були проти, неодноразово викликали муніципальну поліцію. Й того дня виник скандал через ту саму машину, яку він хотів паркувати на майданчику, — розповіли подробиці у прес-службі обласної поліції. — Люди розібрали шматки асфальту, які він виклав. Чоловік вирішив помститись саме дітям, які грались там. З другого поверху кинув петарду. Вона розірвалась. Дітей оглушило. Одну дівчинку з підозрою на розрив барабанної перетинки відвезли до лікарні. Після огляду діагноз не підтвердився, після надання допомоги її випустили. Інші діти сильно налякалися та отримали психологічну травму. Відкрито кримінальне провадження — замах на вбивство. Це передбачає до 15 років позбавлення волі. Залишки петарди вилучено й відправлено на експертизу, й вже тоді будемо знати більше подробиць.

Самі ж потерпілі та їхні батьки досі перебувають у шоці від того, що сталось.

– Ми вирішили демонтувати парковку із друзями. Поліція сказала, що вона незаконна. І нам дорослі дозволили розібрати асфальт, який там був викладений. Ми розбирали, і цей дядько почав з балкона на нас кричати, хоча ж міг нормально пояснити свої претензії. Мовляв, ідіть вішайтесь, матюкався. Потім скрізь вимкнув світло. А тоді кинув петарду. Я розвертаюсь, вона летить, падає під ноги і вибухає. Нас оглушило. Потім ми відійшли, і дехто плакав. Наприклад, мій друг Владик й дівчинка. Я злякався, в мене ще потім півгодини дзвеніло у вухах, — каже потерпілий Максим Коваленко. — Добре, що всі залишилися живими і здоровими.

Сам пенсіонер підтверджує журналістам, що конфлікт із сусідами щодо паркування його авто був. А от на запитання, чи кидав петарду у дітей, відповідає — ні.

– Я знав, що незаконно вчиняю. Там я нічого не зрізав, там дві машини паркуються, я третьою заїжджав, трохи зібрав землю і поклав туди асфальт. У дітей нічого не кидав, — розповів Володимир Капітанчук.

А його адвокат Олена Павленко додає, що якщо людина хоче вбити, маючи травматичну зброю, то не буде кидати петарду.

Наразі затриманий перебуває за ґратами, Вінницький міський суд обрав йому запобіжний захід на 60 днів у вигляді утримання під вартою і без права внесення застави.

Віталіна Трудько