Збиткові підприємства допустили збитків на суму 326 млн.грн, що на 23% більше відповідного періоду минулого року, – повідомляє головне управління статистики у Вінницькій області. Понад 95% прибутків отримано підприємствами переробної промисловості.

У порівнянні з відповідним періодом 2018-го покращились фінансові результати діяльності міських підприємств транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності. Разом з тим, зменшилась сума прибутку, отримана промисловими підприємствами; підприємствами, які займаються будівництвом, оптовою та роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспортних засобів і мотоциклів.

Що стосується області, то за даними головного управління статистики у Вінницькій області за I півріччя 2019р. промисловими підприємствами області (без урахування результатів діяльності малих підприємств) отримано прибуток до оподаткування на суму 1436,8 млн.грн. Прибуток одержали 70% підприємств.

В порівнянні з відповідним періодом 2018-го покращились фінансові результати діяльності підприємств. Зокрема, підприємствами переробної промисловості області, яка має найбільший вплив на формування фінансового результату, за січень–червень 2019-го отримано 1357 млн.грн прибутку, що майже вдвічі більше, ніж було отримано за цей же період 2018-го. Понад 70% від суми цього прибутку одержали підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (1113,3 млн.грн).

Водночас зменшилась сума прибутку підприємств добувної промисловості і розроблення кар’єрів, підприємств постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря.