Саме на початку нового навчального року настав час підбивати підсумки року минулого.

Нещодавно на сайті Українського центру оцінювання якості освіти з’явилися свіжі рейтинги шкіл Вінниччини, складені за результатами цьогорічного ЗНО. Жодна з них не потрапила до Всеукраїнського рейтингу. А ось в рейтингу Вінницької області такі результати:

Барська загальноосвітня школа №4 — на першому місці серед 396 навчальних закладів області. Учні цієї школи отримали за ЗНО середній бал 160,3. На другому і третьому місцях відповідно НВК №3 «Загальноосвітній навчальний заклад – ДНЗ» м. Могилева-Подільського та Бершадська ЗОШ

I-III ст. №2. 4-й у цьому рейтингу — Державний навчальний заклад «Професійно-технічне училище №21 м. Калинівка».

Серед вінницьких шкіл першість впевнено утримує КЗ «Вінницький технічний ліцей». У топ-200 шкіл України цей заклад на 28-й позиції. На другому місці — КЗ «Фізико-математична гімназія №17 Вінницької міськради» (у Топ-200 — на 29), на третьому — КЗ «Гуманітарна гімназія №1 імені М.І.Пирогова Вінницької міськради» (71 місце у Топ-200). Четверта сходинка у КЗ «НВК: ЗОШ І-ІІ ст. — ліцей №7 Вінницької міськради». Цей заклад теж зміг пробитися у Топ-200 на 139 місце. Загалом за результатами ЗНО Вінниця на 8 місці. Область — на 9-му.

Соломія КАЛЮЖКО