Нове приміщення для Вінницького академічного обласного театру ляльок у лівому крилі “книжки” вражає простором, добротністю і красою! На площі близько 1300 кв. м. мармурові колони, дубовий паркет, величезні вікна від підлоги до стелі… Облаштована сцена та глядацька зала для вистав і кінофільмів на 213 місць. Встановлена система пожежної безпеки, замінена електрика. Для дітей поставили зручні підвищені крісла, а у сквері біля театру облаштували ігровий майданчик.

Таких гарних умов вінницькі лялькарі чекали надзвичайно довго. З 1966-го вони тулились ― не побоїмось цього слова! – у невеликих кімнатках по вул. Л. Толстого. Безрезультатними виявились трирічні переговори щодо переїзду лялькарів у будівлю по вул. Галицького.

Проект реконструкції приміщень у «книжці» повністю профінансований із обласного бюджету в межах 23,5 млн. грн.

За рейтингом Міністерства культури України Вінницький академічний обласний театр ляльок – один з найкращих вітчизняних театральних колективів, засновник і організатор Міжнародного фестивалю театрів ляльок « Подільська лялька». Директор театру Михайло Байдюк зауважив, що вінницькі лялькарі чекали такого розкішного приміщення протягом 82 років, з дня заснування театру у 1937-му. А головний режисер Олександр Свіньїн додав, що театр відкрили, як і обіцяли, до Дня міста Вінниці, 15 вересня театральний колектив покаже на новій сцені великий святковий концерт.