Кожного року серед потужних та успішних компаній України експерти обирають тих, хто показав найбільш значущі результати. 22 серпня поточного року переможців Національного бізнес-рейтингу (представництво Міжнародного союзу національних бізнес-рейтингів) було офіційно оголошено у Торгівельно-промисловій палаті України (Сhamber Plaza) в Києві.

За нагороду «ЛІДЕР РОКУ 2018» змагалися 50 найбільш потужних компаній України. Золото цього престижного рейтингу отримала ТОВ «Вінницька птахофабрика» агроіндустріального холдингу МХП, ставши найбільш успішним підприємством в Україні за кведом 0147 «Розведення свійської птиці». Срібло рейтингу дісталось ПрАТ «Птахокомбінат «Бершадський», бронзу отримало ТОВ «Туль-чікен».

Переможець – ТОВ «Вінницька птахофабрика» увійшла до переліку кращих у своїй сфері діяльності підприємств. Отримала Золото серед суб’єктів господарювання України у номінації «Ділова активність» та золото серед суб’єктів господарювання Вінницької області за сумою місць одразу чотирьох номінацій фінансово-господарської діяльності.

Нагадаймо, торік підприємство значно наростило випуск готової продукції та підтвердило свій статус найбільшого виробника м’яса птиці в Україні та Європі. Цього вдалося досягти очільнику Вінницької птахофабрики, який не тільки налагодив бізнес-процеси, а й зумів мотивувати співробітників.

На урочистій церемонії отримав почесну нагороду «ЛІДЕР РОКУ 2018» Ігор Лещенко, виконавчий директор ТОВ «Вінницька птахофабрика», депутат обласної ради та заступник голови правління МХП з корпоративної та соціальної відповідальності.

«Минулого року ми запустили другу чергу переробного комплексу птахофабрики. Ми йшли до цього три роки і нарешті нове виробництво запрацювало. Це і є наше найбільше досягнення 2018 року. Коли друга черга запрацює на повну потужність, виробництво продукції зросте вдвічі, а це, відповідно, нові робочі місця для вінничан, збільшення відрахувань до бюджетів різних рівнів, зростання соціальної відповідальності підприємства і сприяння розвитку місцевих громад», — сказав Ігор Лещенко.

Також він зазначив, що це перемога всього шеститисячного колективу птахофабрики, що входить до складу МХП.

За словами голови оргкомітету Національного бізнес-рейтингу І. Литвинова, загалом дослідження відбулись серед більш, ніж 315 тисяч підприємств України. У топ перелік потрапили лише найбільш ефективні, адже результати рейтингу спрямовані на орієнтир для клієнтів, партнерів, інвесторів. Обираючи переможців, журі акцентувало увагу на реальні досягненнях номінантів у 2018 році. Адже мета конкурсу — визначення провідних підприємств у різних галузях з метою популяризації успіху у сфері бізнесу, формування та розвитку сумлінної конкуренції.

Нагадаємо, «Вінницька птахофабрика» вважається бюджетоутворюючим підприємством Вінниччини. З виходом на повну потужність компанія може стати найбільшою у світі — річний випуск готової продукції підприємства сягне понад 500 тисяч тонн. Нині птахофабрика вже виробляє 300 тисяч тонн м’яса птиці на рік. Наразі будуються бригади з вирощування курчат-бройлерів другої черги виробництва. Минулого року 4 з 12 було введено в експлуатацію.

Також компанія проводить активну соціальну політику в населених пунктах, де розташовано її виробничі потужності. Минулого року на благодійність та соціальні проекти у місті Ладижин та селах Тростянецького, Тульчинського та Немирівського районів спрямовано близько 53-х мільйонів гривень. У квітні цього року підприємство було визнано як найкраще та отримало нагороду в регіональному конкурсі «Благодійна Вінниччина 2018» у номінації «Корпоративна благодійність» і нагороджено «Оскаром добра», а МХП стало лідером Благодійності та КСВ в масштабах країни.