Питанням №72 із 83 запланованих. Зважаючи на номер, під яким поставили проблему, і «посидючість» депутатів (багато з яких і половину сесії витримують з великими зусиллями), дочекатися розгляду цього питання можуть далеко не всі. Тай до ситуації депутати підійшли глобально – планують ухвалити звернення до парламенту, аби там внесли зміни до закону «Про ринок електроенергії», а НКРЕКП і КМУ розробити підзаконні акти та інші документи, що дозволять водоканалам адаптуватися до нових законодавчих реалій і не стати банкрутами.? – пише у своєму Фейсбуку журналістка Ірина Жук. – Воно, звісно, треба: і це звернення, і можливо зміни до закону! Але чому тільки один водоканал? До нових законодавчих реалій виявилися неготовими багато бюджетних і комунальних підприємств. До того ж, у проекті цього рішення-звернення облради не йдеться про погашення боргу вінницького водоканалу чи будь-яку іншу фінансову підтримку обласного комунального підприємства.
Сподіваюсь, на сесії це фінансове питання все ж хтось та підніме. Інакше буде так: дєнєг нєт, но ви дєржитєсь.

До речі, про борги. В обленерго кажуть: 67 млн. На водоканалі кажуть: 4 млн. На водоканалі стверджують, що поточних боргів вони не мають, а 67 млн – це сукупні борги за багато років, в тому числі і довгограючі. А ще кажуть: що тарифи на електроенергію суттєво зросли, а ось тарифи на водопостачання та водовідведення залишилися майже без змін.

На підвищення тарифів і відключення уже нарікають інші. Нещодавно без світла залишилося Центр професійно-технічної освіти №1. Там взагалі збираються судитися з постачальником, бо в угоді було прописане одне, а по факту світло взяли і відключили. І, до речі, теж за борги.

«Пікантності» ситуації додає те, що керівник обленерго є депутатом обласної ради. Водоканал – комунальне обласне підприємство. То у мене питання: чому ця ситуація із погрозами відключення взагалі виникла????

Нагадаю, відключити вінницький водоканал від електропостачання в АТ «Вінницяобленерго» обіцяє із 23 вересня. Перейматися проблемами Вінницяоблводоканалу депутати зібралися через три дні після обіцяного відключення.

Пи.Си.
А поки з чиновників ніхто нікуди не спішить, ГО НІКА ініціює робочу зустріч і запрошує терміново сісти за стіл переговорів усі причетні сторони, створити робочу групу по вирішенню даної ситуації та зменшення соціальної напруги в громаді. З метою початку діалогу між компаніями-монополістами Коаліція ГО “Ліга “НІКА” ініціює РОБОЧУ ЗУСТРІЧ у вівторок, 17 вересня 2019 року о 14.00 годині в приміщенні Обласного молодіжного центру “Квадрат” за адресою: м. Вінниця, вул. Театральна, 15.

Нагадаємо, що  26 вересня 2019 року о 10.00 годині проведуть чергову 39 сесію Вінницької обласної Ради. До розгляду підготували 83 питання.

Перелік питань:

1. Про хід виконання Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил на 2016-2021 роки, затвердженої рішенням 37 сесії обласної Ради 7 скликання від 04грудня 2018 року №705.

2. Про інформацію щодо результатів діяльності органів прокуратури області.

3. Про хід виконання рішення 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року № 45 «Про обласну Програму «Майбутнє Вінниччини в збереженні здоров’я громадян» на 2016-2020 роки» (зі змінами) та стан реформування галузі охорони здоров’я Вінницької області.

4. Про звіт постійної комісії обласної Ради з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр.

5. Про внесення змін до рішення 36 сесії обласної Ради 7 скликання від 04 грудня 2018 року № 703 «Про обласний бюджет на 2019 рік» (зі змінами).

6. Про внесення змін та доповнень до Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016 – 2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад», затвердженої рішенням 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року.

7. Про внесення змін до Комплексної програми розвитку архівної справи у Вінницькій області на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням 31 сесії обласної Ради 7 скликання 26 квітня 2018 року.

8. Про внесення змін до рішення 33 сесії обласної Ради 7 скликання від 15 червня 2018 року № 634 «Про Обласну Програму підтримки утримання об’єктів спільної власності територіальних громад області, які орендуються/експлуатуються окремими органами виконавчої влади на 2018 -2021 роки».

9. Про внесення змін до Комплексної цільової програми соціального захисту населення Вінницької області на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням 37 сесії обласної Ради 7 скликання від 05 березня 2019 року.

10. Про внесення змін до Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням 13 сесії обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 224 (зі змінами).

11. Про внесення змін і доповнень до Антикорупційної програми Вінницької обласної Ради на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням 38 сесії обласної Ради 7 скликання від 26 червня 2019 року № 835.

12. Про внесення змін до Порядку використання коштів обласного бюджету для здійснення компенсаційної виплати за навчання учасників бойових дій та їх дітей протягом І та II семестру 2018-2019 навчального року на контрактній формі навчання денного відділення вищих навчальних закладів Вінницької області І-ІІ та I-IV рівнів акредитації, незалежно від форми власності закладу, затвердженого рішенням 37 сесії обласної Ради 7 скликання від 05 березня 2019 року № 767.

13. Про затвердження списку студентів учасників бойових дій та їх дітей для здійснення компенсаційної виплати за навчання протягом І та II семестру 2018-2019 навчального року.

14. Про питання діяльності закладів охорони здоров’я – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (об’єднане).

15. Про питання діяльності окремих закладів – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (об’єднане).

16. Про внесення змін та доповнень до рішення 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року № 31 «Про Регламент Вінницької обласної Ради 7 скликання».

17. Про Агенцію регіонального розвитку Вінницької області.

18. Про внесення змін та доповнень до рішення 6 сесії обласної Ради 7 скликання від 30 березня 2016 року № 101 «Про Порядок призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад Вінницької області».

19. Про конкурс на заміщення посад директорів вищих навчальних закладів- об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

20. Про припинення повноважень члена поліцейської комісії Управління поліції охорони у Вінницькій області Національної поліції України Головчука В.А.

21. Про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

22. Про присвоєння заступнику голови Вінницької обласної Ради 7 скликання Хмілю І.В. чергового рангу посадової особи місцевого самоврядування.

23. Про присвоєння заступнику голови Вінницької обласної Ради 7 скликання Кременюку М.В. чергового рангу посадової особи місцевого самоврядування.

24. Про Комісію з оцінки корупційних ризиків у Вінницькій обласній Раді.

25. Про збільшення загальної штатної чисельності працівників обласних закладів культури – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

26. Про встановлення надбавок до посадового окладу керівникам закладів культури і мистецтв – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

27. Про виключення з облікових даних селища Тельмана Скитківської сільської ради Липовецького району Вінницької області.

28. Про перейменування Краснянської сільської ради Тиврівського району Вінницької області.

29. Про затвердження розпоряджень голови обласної Ради з питань комунальної власності.

30. Про затвердження розпоряджень голови обласної Ради з питань нагородження відзнаками Верховної Ради України.

31. Про внесення змін до рішення 37 сесії обласної Ради 7 скликання від 05 березня 2019 року № 785 «Про схвалення у новій редакції проекту перспективного плану формування територій громад Вінницької області» (об’єднане).

32. Про списання майна (об’єднане).

33. Про надання дозволу Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс» на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

34. Про надання згоди на поділ земельної ділянки Подільському регіональному центру онкології.

35. Про визначення орендної ставки за оренду приміщень їдальні загальною площею 135,28 м.кв., розташованих в адмінбудинку за адресою: вул.Хмельницьке шосе, буд. 7, м. Вінниця, орендарем яких є фізична особа-підприємець Бондар Т.П.

36. Про передачу в оренду приміщень адміністративної будівлі з прибудовою Департаменту цивільного захисту обласної державної адміністрації – для розміщення обласного комунального підприємства «Агроінформ».

37. Про надання дозволу користувачу земельної ділянки на укладання договору «Про встановлення права користування земельною ділянкою для забудови (суперфіцію)» із замовником будівництва.

38. Про передачу земельної ділянки у постійне користування Барському гуманітарно-педагогічному коледжу імені Михайла Грушевського.

39. Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, яка належить на праві постійного користування Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М.І.Пирогова.

40. Про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки, яка належить на праві постійного користування Подільському регіональному центру онкології.

41. Про надання згоди на поділ земельної ділянки комунального закладу «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля».

42. Про реорганізацію управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області.

43. Про затвердження Порядку передачі об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

44. Про удосконалення управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

45. Про затвердження Порядку списання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

46. Про передачу витрат, понесених комунальною організацією «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву»

47. Про погодження інвестиційної програми комунальному підприємству «Вінницяоблтеплоенерго» на 2019 рік.

48. Про припинення обласної комунальної установи «Вінницька інноваційно-інвестиційна компанія» шляхом ліквідації.

49. Про інформацію директора КУ Ладижинський дитячий будинок-інтернат щодо здійснення тендерних закупівель в 2017-2019 роках.

50. Про звіт начальника управління фізичної культури та спорту Чернявського С.В.

51. Про інформацію начальника управління дорожнього господарства Вінницької обласної державної адміністрації Бабія О.В. щодо розподілу та ефективності використання коштів субвенції на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення у 2018-2019 роках.

52. Про внесення змін та доповнень до Положення про премію імені М.Д.Леонтовича.

53. Про надання згоди на проведення будівельних робіт об’єктів спільної комунальної власності територіальних громад області у разі здійснення ремонту, реконструкції, реставрації, капітального ремонту.

54. Про передачу – приймання майна (об’єднане).

55. Про надання згоди на передачу майна з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

56. Про погодження агропромисловому науково-виробничому підприємству «Візит» надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування мінеральних підземних радонових вод ділянки № 4 Острівного родовища (свердловина № 604 – е), що знаходиться в межах міста Хмільник Вінницької області.

57. Про оголошення об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення – орнітологічного заказника «Війтовецький».

58. Про розробку наукової концепції проведення геологорозвідувальних, вишукувальних, геодезичних та інших робіт з пошуку і розробки торфових родовищ у Вінницькій області.

59. Про надання погодження Державній службі геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки піску та піщано-гравійної суміші Турбівської-1 ділянки, яка знаходиться у Калинівському та Липовецькому районах Вінницької області.

60. Про надання погодження Державній службі геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки піску та піщано-галькового матеріалу Озаринецької ділянки, яка знаходиться у Могилів-Подільському районі Вінницької області.

61. Про надання погодження Державній службі геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки піску та вапняку Немійської ділянки, яка знаходиться у Могилів-Подільському районі Вінницької області.

62. Про оголошення об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення – ландшафтного заказника «Костоління».

63. Про встановлення зон санітарної охорони ділянки Скіфська Немирівського родовища питних підземних вод (свердловин № № 1/12, 2, 3, 5/2069, 6/2040, 8/2039).

64. Про звернення Вінницької обласної Ради до Верховної Ради України з вимогою негайно прийняти в цілому проект виборчого кодексу (Законопроект № 3112-1) та встановити пропорційну виборчу систему з відкритими регіональними списками.

65. Про звернення депутатів обласної Ради 7 скликання до Президента України, Верховної Ради України щодо підтримки проекту Виборчого кодексу України № 3112-1.

66. Про вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань.

67. Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради 7 скликання до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення величини прожиткового мінімуму до рівня мінімальної заробітної плати.

68.Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради 7 скликання до Верховної Ради України щодо підтримки розвитку зеленого туризму.

69.Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості підвищення ціни на газ для населення.

70. Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради 7 скликання до Міністерства охорони здоров’я України щодо розвитку хоспісної та паліативної допомоги.

71. Про звернення депутатів до Верховної Ради України щодо вирішення питання заборони на законодавчому рівні використання поліетиленових пакетів в магазинах та точках продажу товарів.

72. Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради до депутатів Верховної Ради України щодо врегулювання ситуації, яка склалась навколо Закону України «Про ринок електроенергії», яким фактично введено нові процедури та нові відносини з постачання електроенергії між споживачами електроенергії та енергопостачальними компаніями та можуть призвести до повного краху господарської діяльності водоканалів, зупинки їхньої роботи та збанкрутування.

73. Про звернення депутатів обласної Ради 7 скликання до голови облдержадміністрації Коровія В.В. щодо підтримки родини полоненого моряка Андрія Драча з Вінницької області.

74. Про звернення депутата Вінницької обласної Ради 7 скликання Мазура Г.Ф. до голови Вінницької обласної державної адміністрації щодо збільшення величини фонду Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

75. Про звернення до Вінницької обласної державної адміністрації щодо виділення з обласного бюджету 150 тис. грн на лікування дитини.

76. Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради 7 скликання до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення права посадових осіб місцевого самоврядування на соціальні гарантії та пенсійне забезпечення.

77. Про звернення депутатів обласної Ради 7 скликання до Міністра інфраструктури України Омеляна В.В., Кабінету Міністрів України, голови обласної державної адміністрації Коровія В.В. щодо катастрофічного стану автодороги Т-02-33 Вапнярка – Крижопіль – контрольно-пропускний пункт «Загнитків».

78. Про Звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції, Верховної Ради України щодо прискорення прийняття Закону України «Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2019-2020 роки»

79. Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради до Кабінету Міністрів України з проханням пришвидшити розгляд постанови Кабінету Міністрів України про порядок проведення компенсації особам, які самостійно за власний кошт встановили газові лічильники.

80.Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради до Верховної Ради України з проханням пришвидшити розгляд законопроекту, який стосується комерційного обліку природного газу за встановленими загальнобудинковими лічильниками газу № 8092 від 02 березня 2018 року «Про внесення змін до статті 6 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо відмови від встановлених загальнобудинкових лічильників.

81. Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради 7 скликання до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, голови Вінницької обласної державної адміністрації Коровія В.В. щодо катастрофічного стану дороги Р-54 «Краснопілка-Теплик-Бершадь-Дубинове».

82.Про звернення депутатів обласної Ради 7 скликання до Кабінету Міністрів України та Міністерства інфраструктури України щодо катастрофічного стану автодороги Т-02-02 «Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь –Умань».

83. Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг «Щодо порушення Оператором ГРМ ПАТ «Вінницягаз» вимог постанови НКРЕКП від 23.11.2018, якою йому було прямо заборонено приводити об’єми природного газу до стандартних умов при здійсненні обліку природного газу, використаного побутовими споживачами».