Діти госпіталізовані до інфекційного відділення районної лікарні. У всіх однакові симптоми – нудота та висока температура.

Того дня, пригадують потерпілі, у меню була каша з курячою відбивною. Найбільше запитань саме до м’яса, яке вже у готовому вигляді привіз постачальник, бо в навчальному закладі кухня не працює.

– Діти потрапили в лікарню з попереднім діагнозом сальмонельоз, – повідомив заступник начальника Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан. – Під час проведення епідрозслідування ми встановили, що організацією харчування цієї школи займалось підприємство «Юність». На місці, де готували їжу, нами виявлено неналежний санітарно-технічний стан. Недотримання правил особистої гігієни, технологічних режимів. Мова йде про приготування відбивних з курятини. Ймовірно, саме ними й могли отруїтись діти. Заклад ми закрили на 10 діб. Якщо самостійно справиться та усуне недоліки, то зможе працювати. Якщо ж ні – робитимемо все згідно з чинним законодавством, також власник отримає штраф.

Коментар директора підприємства “Юність”:

– Симптоми, які виникли, тільки в учнів школи №2. В інших не було. Ми оперативно зібрались у закладі та припинили постачання їжі. Працівники СЕС взяли відповідні проби та змиви. Згодний, що є санітарні порушення, але треба добре вивчити ситуацію, через що саме захворіли люди, – каже власник Володимир Гаврилюк. – Відбивні готували зранку, добре просмажили на плиті. Я сам їх їв, все нормально. Працюю тільки з трьома постачальниками, жодних проблем ніколи не виникало.

Нині батьки отруєних дітей готові йти до суду — аби їм компенсували витрати на лікування. А від дирекції школи вимагатимуть розірвати угоду із цим постачальником.

Віталіна Трудько