Ліля збиралася на зустріч випускників та згадувала свій клас. Вона давно не розмовляла й не бачилася ні з ким із колишніх однокласників, відтоді як завагітніла у 8 класі. Жінці було цікаво, як хто виглядає зараз, чим займається. Чи Ганна досі ходить з довгою та гарною косою, чи Люба все така ж модниця, чи літа вже не ті, чи стала Оля театральною актрисою, як і мріяла, чи пам’ятає свою образу Оксана, яка вирішила, що вона завагітніла від Максима, який тоді так подобався дівчині?

…У ті далекі часи, у 8 класі, Ліля мала багато залицяльників. Хлопці так і вились навколо неї, хоча вона була худенькою й маленькою на зріст. Лілі дуже подобався Сергій, та саме він не звертав на неї уваги. Тому дівчина «ходила» з іншим кавалером. Він проводжав її додому та іноді запрошував то в кіно, то в парк. Ліля думала, що Сергій зверне на неї увагу, якщо вона «закрутить» з якимось хлопцем, почне ревнувати, та спочатку нічого не вийшло.

Проте одного вечора Сергій все ж запросив Лілю на побачення, вона погодилася, не роздумуючи. Молоді люди почали зустрічатися, а через місяць дівчина завагітніла.

Мати Лілі не стала терпіти такого «сорому» й відправила її в село до бабці. Там вона екстерном закінчила школу, народила дитину. Та дівчина не хотіла все життя прожити в селі, тому перебралася до міста, доньку в садочок влаштувала та пішла працювати. Згодом Лілії вдалося закінчити технікум. Вона знайшла чудову роботу швачкою у відомій фірмі. Донька росла, пішла в школу й… завагітніла в 15. Ліля підтримала доньку, а після народження онучки всіляко допомагала. Через 2 роки донька зустріла свого судженого, адже школяр, від якого завагітніла, був не готовий до такої відповідальності. Антон прийняв доньку Оленки як рідну, вони стали жити разом в окремій квартирі, згодом народили сина.

Щоб допомогти молодим, Ліля поїхала на заробітки до Іспанії. І там… зустріла свого судженого. Альберто – син її господині – увесь час давав їй якісь доручення, щоб бачитися частіше, а через рік зізнався, що закохався й запропонував руку й серце. Та через декілька років Оленка повідомила, що її донечка завагітніла… в 15 років. Так Ліля стала прабабусею в… 47 років. На зустріч випускників Ліля прийшла з правнучкою. Ніхто не міг повірити, що вона вже прабабуся. Історію свого життя Лілі довелося повторювати декілька разів, їй навіть не вдалося дізнатись, як склалися долі інших однокласників. Та їй було зовсім не до того, адже, попри все, почувалась справді щасливою…

Валентина Лісова