Його авторству ймовірно належить і відома на теренах Польщі пісня «Гей, соколи!», а також «Українки з нотами Тимка Падури», яких донині відомо дванадцять.

Вже відзнято фільм про життя музиканта. Молодий актор, схожий на Тимка Падуру, зустрічатиме гостей фестивалю і на локаціях, а також буде ведучим.

Під час фестивалю також відкриють Культурно-туристичний центр ім. Тимка Падури, у якому почнуть вишивати його портрет. Також презентують книгу Миколи Купчика «Стежками Тимка Падури».

Зону проведення фестивалю буде оформлено у яскраві тематичні фотолокації та музейні виставки, також напередодні фестивалю відбудеться пленер художників «Махнівка XIX ст. очима художників», тож буде виставка створених митцями полотен.

На фестиваль запрошено гостей з Польщі та регіонів України, зокрема приїдуть представники козацтва, бандуристи, кобзарі, торбаністи, волинкарі та ін.

Музична складова фестивалю — це народні та аматорські колективи і потужна вечірня рок-сцена, на якій сучасні рок-музиканти взяли на себе роль вдихнути сучасне бачення у звучання стародавніх народних інструментів.

Програма фестивалю:

12.00 – 12.30 — урочистий захід на могилі Тимка Падури

13.00 – 13.30 презентація книги «Стежками Тимка Падури» та автограф-сесія від автора книги Миколи Купчика

14.00 – 18.00 — виступи аматорських колективів Козятинського району та Вінницької та Житомирської областей.

18.00 – 18.15 — спільне виконання всіх колективів пісні «Гей, соколи!» та фіксація рекорду.

18.15 – 19.30 — виступи лірників, кобзарів, волинкарів, торбаністів та інших музикантів.

19.30 – 20.00 — презентація фільму про життя та творчість Тимка Падури.

20.00 – 24.00 — виступи рок-гуртів «Гуляйгород GG», «Широкий лан», «Медовий полин», «Чумацький шлях» та інших.

Фестиваль відбудеться за ініціативи «Медіа Центру «Власно» в рамках проекту «Культурно-туристичний центр Тимка Падури та І Міжнародний фестиваль «Гей, соколи!» за підтримки Українського культурного фонду.