Грабіжники з Вінниці та Черкащини винесли з будинку жертви гроші та коштовності, а саму господиню жорстоко побили та залишили зв’язаною у сараї. Від отриманих тілесних ушкоджень вона померла. Невдовзі оперативники вийшли на слід бандитів та арештували їх. Тоді ж вдалось дізнатись шокуючі подробиці цієї події…

З’ясувалось, що злочинці познайомились у Стрижавській колонії, коли відбували покарання за крадіжки, шахрайство та умисне вбивство. А коли вийшли на волю, дізнались про жінку, яка проживає у Тростянці, має 35000 доларів від продажу автомобіля «Інфініті» та живе сама. Так у них з’явилась думка при виході на волю вчинити розбійний напад на «жінку-бізнесменшу». Тож відразу поїхали до Тростянця та ввечері увірвались до обійстя пані Галини. Схопили її та, затуляючи рукою рота, затягнули до сараю. Після того стали катувати, обмотавши кругом голови липку стрічку, аби жертва не могла дихати. За кілька хвилин жінка від асфіксії померла. А ще були побиті та порізані нігті, на ногах садна.

Тим часом один з молодиків через незачинені вхідні двері проник до приміщення будинку, де знайшов тисячу гривень, золоті ланцюжки, хрестики, браслети та сережки. Після чого з місця вчинення злочину зникли, а коштами та виробами на понад 15 тисяч гривень розпорядились на власний розсуд. Натомість рідні Галини стверджували, що бандити винесли з хати 10000 грн. та 600 доларів.

Сусіди та родичі вбитої негайно викликали медиків та поліцію. Службовий собака взяв слід та пішов присадибними ділянками і під деревами знайшов закривавлену пару рукавичок і чорну шапку. Після того як бандитів затримали, було відкрито кримінальне провадження. В судовому засіданні обвинувачені свою вину визнали частково. Мовляв, не хотіли вбивати жінку, тільки пограбувати.

Вінницький міський суд у складі присяжних визнав двох бандитів винними у розбої та вбивстві. Одному з них призначили покарання у вигляді дев`яти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна в дохід держави. Другий отримав довічне позбавлення волі з конфіскацією. Також винуватці мають сплатити 32500 гривень за експертизи та по 18 тисяч віддати родичам вбитої для відшкодування матеріальної шкоди й по сто тисяч гривень — моральної…

Віталіна Трудько