Його очолив Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті. На марш зібралось більше 5 тисяч учасників із України та із-за кордону… А загалом Вінниччину за 3 дні Конгресу відвідали більше 20 тисяч гостей…

В рамках цього заходу, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський провів зустріч із послом Ватикану в Україні архієпископом Клаудіо Ґуджеротті, на якій сторони обговорили питання державно-церковних відносин.

Сьогодні, 22 вересня, під час третього, і заключного, дня Конгресу, тисячі людей з Вінниці та області, інших міст України, паломники з Польщі, Італії та США долучились до «Маршу сімей» — молитовної ходи з Пресвятими Дарами. Таким чином, віряни висловили свою підтримку інституту сім`ї в Україні. Хода супроводжувалася молитвами, релігійними піснями, музикою та проповідями священнослужителів.

Згодом, на площі Василя Стуса, відбулася Свята Меса. Очолив службу Апостольський Нунцій — посол Ватикану в Україні — архієпископ Клаудіо Ґуджеротті. Перший заступник голови ОДА Ігор Івасюк та Вінницький міський голова Сергій Моргунов привітали учасників конгресу на Вінниччині.

«В нашому регіоні відбувається знакова подія – Всеукраїнський Конгрес Сімей. Сюди прибули духовні отці, віряни – гості із Ватикану, представники різних Церков та конфесій, та ті, хто вболіває за майбутнє нашої держави та збереження інституту сім’ї, – наголосив у вітальному слові Ігор Івасюк, – Надзвичайно важливим завданням для нашого суспільства сьогодні є збереження та зміцнення сімейних цінностей. Саме вони — духовно-моральна основа громадянського суспільства та запорука єдності українського народу».

Варто зазначити, що з 20 по 22 вересня близько двадцяти тисяч віруючих з України та з-за кордону, завітали на Вінниччину для участі в заходах, присвячених темі сім’ї та сімейних цінностей. Серед почесних гостей: посол Ватикану в Україні Клаудіо Ґуджеротті, архієпископи з Ватикану, члени Всеукраїнської та обласної Ради церков та релігійних організацій та віряни. Заходи національного рівня відбулися саме на Вінниччині з ініціативи Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій в рамках Року сім’ї.

Тому в неділю з самого ранку вул. Соборна була закрита для проїзду громадського та приватного транспортів. А саме: від перехрестя вул. Соборна – Магістратська – Князів Коріатовичів до перехрестя вул. Соборна – Театральна.

Бо понад 5 тисяч тисяч вірян приїхали до Вінниці на марш сімей. Віряни прийшли цілими сім’ями, взяли із собою маленьких дітей. Від храму Матері Божої Ангельської до ТЦ «Скай Парк» утворилася величезна жива колона. Участь також брали паломники з США, Італії та Польщі.

Учасники «Маршу родин» рушили о 10:00 годині – до площі Василя Стуса («Книжки»).

«Ми приїхали з родиною до Вінниці, коли прочитали оголошення про те, що проходитиме такий марш. Це дуже класне дійство, яке не побачиш щодня. А ще краще – бути його учасником, відчувається гордість. З чоловіком Володею взяли дітей, старшому Артему – 6 рочків, Мілані – 9 місяців. Хочемо, аби діти з маленького віку усвідомлювали, що таке родинні цінності, знали та щодня читали молитви. Коли вони виростуть, будемо показувати їм фото, як вони маленькі брали участь у такому величезному марші», – розповідає Оксана, учасниця маршу сімей.

Під час ходи відбулося чотири стояння – на них читали фрагменти Євангелія, які стосуються подружжя та родин. Віряни ставали навколішки. Йдучи в колоні, дівчатка із плетених корзинок сипали пелюстки квітів. Також під час маршу, люди читали молитви та співали релігійні пісні.

Побачити реальну кількість учасників маршу, можна було біля надпису «I love Vinnytsia» – дійство вражаюче. Вінничани, які не були учасниками маршу, знімали на телефони та ділилися в соціальних мережах.

О 13:00 годині біля «Книжки» розпочалася урочиста Євхаристія. З 15:00 до 17:00 години триватиме сімейний фестиваль.