– Які будуть ваші перші кроки на посаді голови ОДА?

– Я зараз спілкуюсь із багатьма людьми, дійсно ми хочемо, щоб це була нова команда, яка забезпечить сталість тих змін, які потрібні нам зараз. Валерій Вікторович Коровій дуже багато зробив задля розвитку області, особливо в економічному плані. Ми працювали разом і я вважаю, що ті результати, які є, вони помітні, особливо в порівнянні з іншими регіонами.

Дійсно, є системні виклики. Вони вимагають дуже серйозних, але виважених змін. Ми повинні розібратися з тими людьми, які уповільнюють реформування. Забезпечити сталість тих результатів, які є. І ми повинні працювати таким чином, щоб люди нам вірили. Це моя позиція, я завжди так працював і буду там працювати.

– Чи візьмете когось з міської команди в свою обласну?

– Будемо аналізувати. У мене буде великий конкурс. У мене є друзі з бізнес-середовища, які хотіли б долучитися до змін. Є багато людей, які виходили до мене на особистому рівні. Звичайно, я буду перевіряти їх, буду спілкуватися. Сьогодні я отримав на це повноваження.

Чи плануєте взяти на роботу зовсім нових людей, які нині не при посадах і не в політиці на Вінниччині?

– Мені здається, що розуміти контекст території дуже важливо. Тому, щоб не витрачати час на розуміння цього контексту, я думаю, що буду орієнтуватися на тих людей, які походять звідти.

– Сьогодні на роботу йдете, як на свято?

– Так прийшов пішки. По п’ятницях, за традицією, буду на роботу їздити велосипедом.

Як ви оцінюєте акції проти вашого призначення і ставитесь до закидів про «людину Гройсмана» та «Вінницьку мафію»?

– Я завжди мав таку позицію, що робота та результати покажуть. Я не дуже люблю багато говорити, мені більше подобається працювати.

– Ви зустрічалися із Володимиром Зеленським? Він сказав про пріоритети у вашій роботі?

– Звичайно. Це ті пріоритети, які були під час його передвиборчої кампанії і ті, які повинні бути нашим орієнтиром. Для мене особисто, головним пріоритетом є суто європейські принципи – верховенство права, демократичні принципи і права людей.

Як зміниться робота ОДА?

– Обов’язково. Зараз мені потрібно дослідити, як працює ця організація (Вінницька ОДА – ред.), але якщо подивитися на той досвід, який маємо в міській раді, то зміни будуть. М повинні забезпечувати нові рівні прозорості нашої роботи і це буде головним етапом. Я не бачу причин для зміни роботи ОДА, я хочу розібратися, яким чином вона (ОДА – ред.) працює. Ефективність роботи повинна бути забезпечена конкретними результатами.

– Ваша оцінка реформи децентралізації у Вінницькій області? Що далі?

– Я впевнений у тому, що закінчення реформи децентралізації, затвердження нового територіального устрою нашої країни – повинні створити нові можливості для розвитку ОТГ і зробити новий принцип економічного розвитку держави. Ми повинні брати на себе більше відповідальності і звичайно вона повинна бути підкріплена повноваженнями.