Два дні шанувальники насолоджувалися кращими джазовими хітами у виконанні відомих музикантів. З королем блюзу та r&b Роєм Янго із Ямайки, незрівнянною ізраїльською джаз-дівою Доріт Горен, культовим барабанщиком Гладвіном Машоко з Південно-Африканської Республіки, віртуозним піаністом Олександром Слуцьким, басистом Валерієм Ліпец і, що особливо приємно для нас, вінничан – неперевершеним саксофоністом Алексом Гореном, який народився у Вінниці, а після переїзду до Ізраїлю здобув справжню світову славу!

Бельгійські виконавці DOCK IN ABSOLUTE у 2017 стали відкриттям року. Хлопці поєднують джаз із прогресивним роком, класикою та сучасною електронною музикою. – Dock – це своєрідний «перехідник», за допомогою якого ми підключаємося до різної музики: класики, джазу, року. Це мікс, сплетіння різних стилів. От таку, можна сказати, абсолютну музику ми й виконуємо, – відзначає лідер тріо Жан-Філіп Кош.

Ще один сюрприз — спільний проект квартету Міхала Кобоєка та майстра а-капела Voxcellence. “МОНЮШКО ПО-ДЖАЗОВОМУ». Концерт, який поєднав у собі класику і джазову імпровізацію.  Кшесімір Дембскі – композитор та автор музики до фільму «Вогнем і мечем» разом із братами Олесь створили проект, від якого неможливо не отримати задоволення.

Фото і відео Олексія Бойко