А почалось все з того, що 52-річний Віктор облив свою кохану Валентину Римар бензином, підпалив. Бідолашна жінка зуміла загасити вогонь і з опіками тіла та дихальних шляхів була доправлена у лікарню.

– Співмешканці до нас переїхали сім років тому. Проживали із донькою та онуками Валентини від першого шлюбу. Останнім часом чоловік став зловживати спиртним і залишився без роботи. Тож забезпечення сім’ї взяла на себе його обраниця, – розповіли нам односельчани потерпілої. – Того дня між Віктором та Валентиною виник конфлікт, чоловік облив ганчірку бензином і кинув жінці на обличчя. Після того підпалив. Потерпіла стала тікати, а він кинувся вслід, щоб ще більше завдати їй болю. Але не встиг. Сусіди, відчувши недобре, кинулись на подвір’я. Валя знаходилась у літній кухні, обличчя обгоріле. А Вітя сховався у погребі та у стані алкогольного сп’яніння заснув. Вже потім на слідчому експерименті він заявив, що раніше переніс складну операцію на голові і під час сварки щось перемкнуло.

У Валентини Римар діагностували 60% опіків тіла. Найбільше постраждали обличчя та кінцівки. Їй зробили 5 операцій, нині жінка уже вдома. Але, як нам розповіли знайомі потерпілої, вона відмовляється давати проти свого співмешканця свідчення та все вибачила. Рідні вплинути на рішення Валентини не можуть і не розуміють його. А головне — турбуються, аби схожа ситуація не повторилась.

Ось що повідомили нам у пресслужбі прокуратури Вінницької області.

– До Жмеринського міськрайонного суду скеровано обвинувальний акт у вчиненні замаху на умисне вбивство. Установлено, що 52-річний житель села Коростівці, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки з 50-річною співмешканкою кинув їй в обличчя палаючу ганчірку, яку попередньо змочив бензином. Після цього вилив з каністри на одяг потерпілої вказану рідину та підпалив. Але жертві вдалось врятуватись, вона вибігла з кімнати та облила себе водою. Під час досудового розслідування щодо обвинуваченого обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення застави. Чоловік досі у СІЗО, йому загрожує до 15 років тюрми.

В обласній поліції додають — на хід розслідування нові покази потерпілої не вплинули. Хіба що у суді вони можуть стати пом’якшувальною обставиною, але це вже вирішуватимуть служителі Феміди.

Віталіна Трудько