Вінницьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області повідомляє:

Право на лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм безпосередньо зі стаціо­нару має кожна застрахована особа (особа, на яку відраховується ЄСВ) при наявності медичних показань за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за такими профілями медичної реа­білітації:

  • нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);
  • м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, ревматологічні захворювання);
  • кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркта міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);
  • медико-психологічна реабі­лі­тація учасників АТО;
  • реабілітація після оперативних втручань на органах зору;
  • реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);
  • інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

Потреба в медичній реабілітації визначається лікуючим лікарем та оформляється висновком ЛКК закладу охорони здоров’я, де застрахована особа перебуває на стаціонарному лікуванні. Заклад охорони здоров’я повідомляє відділення Фонду про таку потребу, і далі всю організаційну роботу проводить представник Вінницького відділення управління Фонду соціального страхування України у Вінницькій області.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та ЛКК, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, але не більше 24 днів.

Санаторно-курортний заклад застрахована особа обирає сама з Переліку, оприлюдненому на офіційному веб-сайті Фонду www.fssu.com.ua, відповідно до профілю медичної реабілітації.

За додатковою інформацією звертатися до Вінницького відділення управління виконавчої дирекції Фонду за телефоном 50-71-88.

Адреса: 21007, м. Вінниця, вул. Стрілецька, 16А.