Про це Скальський повідомив 30 вересня під час апаратно наради в ОДА.

Як відомо, пленарне засідання Форуму за участі Президентів обох держав заплановане на 4 жовтня  з 10:00 до 15:00 в приміщенні Житомирського обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги. Відповідальними за формуванням списків учасників з української сторони зазначеного заходу визначено Мінрегіонбуд України, Житомирську ОДА та Офіс Президента України.

– Під час форуму низка заходів буде присвячена покращенню співробітництва між нашими країнами. В цілому це економічний форум, де я маю намір підняти ряд пріоритетних для області питань перед вищим керівництвом держави», – цитує Владислава Скальського сайт Вінницької ОДА.

Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь за участі президентів обох країн відбудеться у Житомирі 3-4 жовтня. Як зазначають організатори, метою заходу є представлення економічного потенціалу регіонів України та Білорусі, а також розбудова нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного та культурного співробітництва на міжрегіональному рівні.

На думку посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола, Форум регіонів у Житомирі стане найважливішим заходом в двосторонніх відносинах

Президент Білорусі Олександр Лукашенко погодився приїхати в Житомир на запрошення президента Володимира Зеленского.

“Ми отримали ряд позитивних сигналів і від обраного президента України. Як ви знаєте, Володимир Зеленський запросив Олександра Лукашенка на Форум регіонів в Житомирі. Наш президент підтвердив свою участь”, – заявив дипломат.

Коментуючи економічні відносини Білорусі і України, посол охарактеризував їх як позитивні, додавши, що країни “рухаються в правильному напрямку, але не з такою швидкістю, як хотілося б”.

Також Сокіл заявив, що авторитет мінського майданчику для проведення переговорів по Донбасу “дуже великий”, про що свідчить нещодавнє звернення Зеленського з пропозицією провести нові переговори щодо ситуації в Україні в Мінську.