Експрезидент Петро Порошенко та його дружина Марина гайнули до Лондона, де навідали колишню очільницю Нацбанку Валерію Гонтареву, яка відновлюється після того, як її збило авто. До речі, раніше вже спалили будинок Валерії Гонтаревої та автівку її невістки.

Вони підбадьорили її подарунком – спеціальними футболками.

Про це Порошенко написав у Facebook:

– Валерія не зламається! Валерія не лише сильний менеджер, але й сильна особистість. Коли треба було наражатися на небезпеку, щоб захистити кошти десятків мільйонів вкладників Приватбанку, – вона не зламалася. Коли треба було брати відповідальність за складні рішення, щоб врятувати від колапсу всю банківську систему країни, – вона не зламалася. Не зламається й тепер, коли опоненти, переслідуючи її, не цураються бандитських прийомів. І самі стають бандитами. Валерія не просто тримається. Вона бореться за Україну. З Мариною відвідали Валерію, щоб переказати їй слова підтримки від багатьох українців, – сказав експрезидент.

– Валерія не зламається… Знайте: ніхто з нас не зламається!”, – запевнив Порошенко.

Крім того, п’ятий президент України у соцмережах пообіцяв три мільйони гривень винагороди за достовірну інформацію про замовника та виконавців про замахи на життя та майно Валерії Гонтарєвої:

– Повадки її ворогів інакше, як бандитськими, і не назвеш. Недруги Гонтарєвої нині в фаворі. Думають, ніби Бога за бороду схопили. І впевнені, що сховають кінці у воду.

Щоби не дати не дуже активному слідству жодного шансу на бездіяльність, прийняв рішення призначити винагороду до трьох мільйонів гривень. Це – тим, хто надасть достовірну інформацію про замовника та виконавців про замахи на життя та майно, яка дозволить притягнути винних до відповідальності.

Коло осіб, на які падають підозри, не таке вже й широке. Пальцем тикнеш – і попадеш. Але дуже важливо в легальний спосіб встановити і покарати злочинців. Щоби усе було за законом, – написав Петро Порошенко.

Ця новина вже викликала досить неоднозначні та негативні відгуки у користувачів соціальних мереж. Вони пишуть про “трійцю злодіїв” та інші подібні коментарі.

Як відомо, Петро Порошенко нині веде активну громадську діяльність. Колишній глава держави вже оголосив себе “головним опозиціонером” нинішньої влади. Він формує по всіх областях України, зокрема й на Вінниччині, осередки своєї партії “Європейська Солідарність”. Втім, громадські активісти теж піддають ці заходи доволі суворій критиці, бо вважає, що колишній президент спирається виключно на свою “стару команду”, яка замішана у багатьох корупційних та інших скандалах. Тоді як справжні професіонали чомусь лишились “поза справами”. Зокрема, й на Вінниччині…

Олександр ЯВОРСЬКИЙ