Нагадуємо, що в цьому році Рош Га Шана святкують з вечора 29 вересня по вівторок, 1 жовтня. Тож Вінниччина вже традиційно заздалегідь знову приймала ізраїльських паломників, які їдуть транзитом через наше місто до Умані на могилу цадика Нахмана.

– Цей чоловік 29 вересня мав відлітати з Вінниці рейсом Вінниця — Тель-Авів. Під час перевірки з’ясувалось, що 37-річний громадянин Ізраїлю перебуває у міжнародному розшуку за нанесення важких тілесних ушкоджень, — розповіли у прес-службі Могилів-Подільського прикордонного загону. — Тож ми відразу затримали цього чоловіка та сповістили представників Укрбюро Інтерполу. Передали іноземця поліції. Далі затриманим громадянином займатимуться правоохоронці.

Загалом протягом 25-28 вересня ми прийняли три авіарейси із паломниками. Всього до Вінниці прилетіли близько 1300 громадян Ізраїлю. Жодних злочинів, порушень громадського порядку та надзвичайних подій не було. Ми задіяли додаткові сили наших співробітників, а ще задля зручності іноземних туристів відкрили й додатковий термінал аеропорту. Тож вже чекаємо на повернення громадян Ізраїлю додому.

Ізраїльські паломники вже традиційно приїжджають на Вінниччину. Затримання підозрюваного у злочині – вперше

Директор аеропорту «Вінниця» повідомив таку інформацію щодо рейсів паломників та гучного затримання:

– Всього близько чотирьох тисяч осіб прилетіли до Вінниці та вилетять із нашого летовища під час святкування єврейського Нового року. Переважно це громадяни Ізраїлю та України… Один рейс довелось перенаправляти на Київ через складні погодні умови, — зазначив Ярослав Мазурець. — Щодо затримання пасажира, то це питання до прикордонників. Бо вони контролюють перетин державного кордону, дотримання візового «коридору» та реагують на базу щодо порушень законів інших правоохоронних органів. Так було і цього разу…

Також хочу повідомити, що після «хасидських» рейсів планується початок реконструкції аеропорту, але точної дати закриття летовища ще немає.