І хоч фігурантів двоє, але тільки останній інкримінували умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності. В результаті призначили покарання у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень. Відомо, що Ганна Давиденко, яка нещодавно залишила партію «Батьківщина», з рішенням не згодна та подаватиме апеляцію. Вирок ще не набрав законної сили.

– Є чіткі факти, які свідчать про те, що справа про моє побиття перетворилася на політичну розправу наді мною. Але як і в будь-якій політичній справі — важливий вирок першої інстанції, просто як черговий привід облити брудом, — каже Ганна Давиденко. — Я в суді сказала, що не вірю в українську справедливість. Роки моєї депутатської діяльності, на жаль, переконують мене у цьому твердженні. Але я оптимістка. Я впевнена, що справедливість буде відновлена. Якщо не в апеляції, то у Верховному Суді. І руки у боротьбі за правду в мене точно не опустяться.

Що ж до іншої сторони, то депутатка провладної «Європейської стратегії» Наталія Панчук після вироку заявила, що це справедливо, але більше із журналістами спілкуватись не мала бажання.

Додамо, що нашуміла бійка між Ганною Давиденко та її колегою сталась навесні 2017 року. Наталію Панчук опозиціонерка звинуватила у підробці протоколу зборів квартальних комітетів по її виборчому округу, аби згодом оголосити недовіру. За документи у приміщенні ВМР почалась справжня «битва», яку Ганна намагалась паралельно знімати на смартфон. У результаті обох жінок госпіталізували. Покази сторін про ситуацію були зовсім різні.

Віталіна Трудько

Ганна Давиденко та Наталя Панчук