Одні називають його ставлеником Гройсмана. Інші — навпаки, наголошують, що він представник другого крила єврейського лобі.

І при його призначенні підключали відомого продюсера, у т.ч і Ліги сміху, Наума Борулю (тестя нинішнього голови ДУС Борзова, батька нардепа від «Слуги» Ірини Борзової). Є і ті, що знаходять за його спиною самого друга Путіна — А. Ротенберга. Бо ж він, мовляв, не просто так очолював його Ocean Plaza в Києві і працював у Росії.

Багато хто наголошує, що із призначенням людини Гройсмана і К команда Зеленського почала розсипатись. Це показало і голосування — двоє нардепів-вінничан – Драчевський і Пашковський – проголосували проти скасування недоторканності нардепів всупереч позиції Зеленського і «Слуги народу», в яку входять.

– Це люди Продивуса, тому там є крилом Коломойського, а між ними вже очевидний конфлікт, — розмірковують співбесідники від влади.

– Коли кинули Лутковську, яка очолювала на виборах Команду ЗЕ в області і з однодумцями робила вибори, і вони тут їх виграли, далі так само міських активістів — Зе посипалось разом із осіннім листям, є лише «лохторат», — підкреслюють опоненти. – Але і він скоро посиплеться.

– У Ради майданів Вінниччини, яка на виборах підтримувала Зе, бо відчула каток порошенківського «безпредєлу» в особі місцевих царків, взагалі ультимативна вимога — звільнити Скальського, хоча він виходив до майданців особисто і переконував їх, що буде робити успішну економіку, а не займатись політикою.

Вінницький Майдан їде до Житомира із ультиматумом

Цієї п’ятниці президент Зеленський має приїхати в сусідній Житомир, де на 4 жовтня запланований Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь за участю Лукашенка. І саме там Рада майданів Вінниччини, яка не дочекалась гаранта у Вінниці 19 вересня, має шанс особисто передати своє звернення главі держави. Чи пікетувати його! Бо майданівці області повторно звернулись до Зеленського із приводу головного владного скандалу Вінниччини останніх місяців — призначення Владислава Скальського головою ВінОДА всупереч вимозі активістів…

«Шановний пане Президент! Вінницький Майдан, який діє з часів Революції гідності в Україні, нагадує Вам, що, йдучи на президентські вибори, Ви обіцяли розробити концепцію народовладдя і Ваш перший законопроект буде про форми прямої демократії в Україні, що дасть змогу українському народові реалізувати свою волю — визначати і змінювати конституційний лад та здійснювати владу безпосередньо або через органи місцевого самоврядування. Стаття 5 Конституції — основного Закону України прямої дії стверджує, що «єдиним джерелом влади в Україні є народ»! Проте, на жаль, громадяни територіальної громади Вінниччини сьогодні не можуть впливати на рішення, які мають визначальне значення для нашої рідної Вінницької області: призначення голови облдержадміністрації!? Нам дуже прикро та гірко від прийнятого Вами рішення щодо призначення на посаду голови Вінницької ОДА Скальського В.В.

Вінницький Майдан листом від 24 травня 2019 року запропонував Вам для розгляду п’ять кандидатур на посаду голови Вінницької ОДА, але, на жаль, Ви жодним чином не відреагували на звернення мешканців територіальної громади області.

Громадяни України — жителі Вінницької області, які голосували на президентських та парламентських виборах у першу чергу за «Україну своєї мрії», «за наші з вами цінності», Вашу програму, те, у що Ви вірите й чому готові служити – категорично проти прийнятого Вами рішення без погодження з територіальною громадою — призначення Скальського головою Вінницької ОДА і вимагаємо визнати вищезазначений Указ таким, що втратив чинність і невідкладно звільнити Скальського Владислава Володимировича з посади голови Вінницької ОДА».

Цікаво, чи потрапить до президента ця вимога Ради майданів Вінниччини від 22 вересня, чи клерки Зеленського давно поставили її «на ігнор» та викинули у смітник?

Бо поки що в планах голови Вінницької ОДА Владислава Скальського є візит 4 жовтня до Житомира.

Владислав Скальський приступив до роботи 19 вересня і цього ж дня спілкувався з майданівцями

А у день свого призначення під час зустрічі з активом Ради майданів новий голова облдержадміністрації так прокоментував звинувачення на свою адресу:

– Я не поділяю формулювання «Вінницька мафія» і я не член цієї «мафії», бо немає жодних підстав мене в цьому звинувачувати, — відповів 19 вересня на запитання Валерія Палія та Петра Гандурського новопризначений Владислав Скальський. — І я не збираюсь «продовжувати воювати» із вінницьким Майданом чи активістами, бо я не воював із вами досі… В мене від президента Володимира Зеленського зовсім інші завдання — відкриття нових заводів, створення нових робочих місць, комфортний інвестиційний клімат в області та покращення життя людей…

Однак Скальський, без перебільшення, професіонал-менеджер, що здобув досвід не лише в країні, але й за кордоном, вже встиг знайти чимало прихильників. Наша газета знайшла ексклюзив — колискову, яку особисто виконав теперішній голова ОДА.

Колискова від вінницького губернатора вразила шармом і зачарувала соціальні мережі

Він – сучасний менеджер. Стверджує, що поза політикою. Має великий міжнародний досвід.

Знається на інвестиціях та співпраці з найуспішнішими світовими мережами та брендами. Їздить на роботу велосипедом. Вільно володіє чотирма мовами…

Під час відкриття цьогорічного джазового фестивалю у Вінниці Владислав Скальський заінтригував глядачів якимись своїми особливими зв’язками з Київським театром оперети. Тепер ніби інтрига розкрилась.

По суті, жодного разу до цього пан Владислав ніде публічно не показував своїх вокальних здібностей. І раптом такий потужний дебют з «Колисковою для майбутнього», присвяченій маленькій україночці.

Якій саме україночці присвятив цю чуттєву колискову новопризначений голова Вінницької ОДА пан Скальський – спробуємо розповісти в найближчих номерах газети «33-й канал».

У коментарях вінничани схиляються до думки, що людина без душі не могла б так щиро заспівати…

Але, як кажуть мудреці, поживемо — побачимо.

Аналізуючи це все, ви не помітили одну закономірність? У призначеннях — починаючи від президента, керівників партій чи серед впливових і багатих, олігархів — очевидно випливають представники єврейського народу. Слід зауважити, що сьогодні, за даними деяких джерел, громадянами України є 2 відсотки євреїв. Українців за національністю — 92,3 відсотка. То, може, варто українцям, яких в цій державі вражаюча більшість, повчитись у євреїв, як треба дружити та просувати своїх, проявляти солідарність у вирішенні питань, а не навпаки — «топити в ложці води»!

Андрій Власенко