Адже в якусь мить керівник громадської організації Валерій Боднарчук влаштував стрілянину та поранив відвідувачів. Після цього зник на автомобілі Mersedes G500. Тоді місцеві активісти розповідали нам таку версію подій.

– Наскільки мені відомо, між учасниками події раніше був конфлікт. І, як було видно з камер спостереження, Валерій Боднарчук того дня приїхав на заправку й помітив опонентів. Рушив до машини, взяв з багажника пістолет та повернувся назад. Зупинився біля кавового автомата, перезарядив зброю й попрямував до столика, де сиділи двоє чоловіків та жінка, – обурювався активіст «Дорожнього контролю» Денис Клімов. – Почалась словесна перепалка, в результаті якої Валерій націлився пістолетом у ноги. Постріл відрекошетив від підлоги, й один з компанії отримав поранення та лікувався. Також отримав травми випадковий відвідувач. Для нас дивно, на яких підставах даний громадянин отримав бойову зброю і чим керувався, коли застосував її серед білого дня в людному місці! І це вже не перший випадок, коли Валерій Боднарчук поводить себе так й не отримує покарання.

Відразу після втечі правоохоронці стали розшукувати озброєного підозрюваного. 1 вересня останній навіть опублікував відеозвернення до президента Зеленського, де просив допомоги у встановленні справедливості та називав себе жертвою у цій ситуації. Також він пообіцяв на наступний день здатися поліції, але зробив це лише через місяць.

– На підставі матеріалів, які були на момент виїзду слідчим на місце події, було відкрито кримінальне провадження – за фактом замаху на вбивство, а громадянин оголошений у всеукраїнський розшук як озброєний та особливо небезпечний, – повідомила керівник пресслужби обласної поліції Анна Олійник. – 26 вересня у присутності адвоката він добровільно з’явився до слідчого. На цей час, коли поліцейські дослідили матеріали, які зібрали в рамках розслідування кримінального провадження, допитали підозрюваного, свідків, переглянули відео з камер нагляду та отримали висновки медиків, маємо нові подробиці. З’ясувалось, що потерпілий чоловік отримав тілесне ушкодження в ділянку голови не від кулі, а від шматка напольної плитки, який відколовся внаслідок пострілу. Встановлено, що розшукуваний стріляв не по потерпілому, а в підлогу. Оскільки не встановлено умислу на замах на вбивство потерпілого, справу перекваліфікували на хуліганство. Також підозрюваному доведеться відповідати за незаконне носіння та використання вогнепальної зброї. Після того як підозрюваний з’явився до поліції, його було затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Потім суд відпустив під домашній арешт.

Вікторія Снігур