На територіях, де колись розташувався завод “Кристал”, почали підготовку до будівництва інноваційно-технологічного парку (ІТП) “Кристал”. Він матиме 8530 м2 приміщень, 1000 м2 івент-площ і понад 100 офісів, а також коворкінг (колективний офіс), обладнаний Fab Lab тощо ― повідомляє сайт Вінницької міської ради. Створення ІТП “Кристал”  мають затвердити на сесії міської ради 4 жовтня. Проект планують запустити після 2020 року.

Планується, що у Центрі розвитку підприємництва, який діятиме у технопарку,  вінничани зможуть отримати інформаційні та консультаційні послуги щодо власного бізнесу. Освітній центр розвиватиме ділові навички та знання у сфері ІТ- технологій.

А у Дитячому техноцентрі будуть проводитися сучасні технологічні заняття для дітей. На відкритому просторі біля парку «Кристал» будуть проводитись культурні заходи, фестивалі, свята.

Нагадаємо, конкурсна комісія схвалила рішення щодо створення у Вінниці індустріального парку «Вінтер спорт». Ініціатором його створення виступило ТОВ «ХЕД Вінниця». Ця австрійська компанія готує будівництво заводу у Вінниці з виробництва гірськолижного обладнання. Інвестиції в його будівництво складуть 80 мільйонів євро, цей завод стане найбільшим у світі такого типу.