– Вінниччина готова до запровадження монетизації пільг та субсидій, відпрацьованого механізму співпраці з Ощадбанком та Укрпоштою, а також до реєстрації у новій єдиній webсистемі соціальної підтримки населення, – заявила Наталя Заболотна, директор департаменту соціальної і молодіжної політики ОДА 24 вересня. Нагадаємо, що, згідно із рішенням уряду, паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг на ЖКП – готівкова і безготівкова.

– Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам автоматично. АТ “Ощадбанк” вестиме персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, – для кожного пільговика індивідуально. Після того “Ощадбанк” здійснить переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”, – пояснила Наталя Заболотна. –

Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності людей похилого віку, які мають право на пільги і звикли не витрачати сили і час на оплату ЖКП.

– А як щодо готівки?

– Пільги у готівковій формі призначатимуться усім бажаючим пільговикам на підставі поданих особисто заяв до органів соцзахисту населення. Щомісяця до 25 числа будуть формуватись реєстри пільговиків для виплати пільг у готівковій формі і передаватимуть їх у Мінсоцполітики. Міністерство, опрацювавши отримані реєстри, переказуватиме кошти для виплати монетизованих пільг або через АТ «Ощадбанк», або через філії Укрпошти.

Таким чином кошти надійдуть на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх з власного рахунку у будь-який час. Це, ми вважаємо, створить максимальні зручності для людей.

Додаткові консультації можна отримати у контактцентрі “Ощадбанку” за телефоном 0 800 210 800.