Минулого року за станом здоров’я він пішов на пенсію, хоча дуже любив свою роботу і завжди викладався на повну. Хвороба вперше проявила себе у 2017-му році. При плановому обстеженні лікарі виявили злоякісне новоутворення – плазмоцитому з ураженням шийного відділу хребта. Звісно, для Юри і його родини це було шоком, але він дуже сильна та позитивна людина і обіцяв собі, що викарабкається, – пише на своїй сторінці у “Фейсбук” прес-секретар вінницьких “копів” Тетяна Плахотнюк. – За період лікування він вже пережив 2 оперативних втручання, 43 процедури опромінення та 16 курсів хіміотерапії. Це продовжило його життя на 2 роки, але хвороби, як виявилось, не вилікувало… Юрій і зараз не здається, він бореться, але без нашої допомоги, на жаль, справитись не зможе, адже терапія препаратами, які зареєстровані в Україні, вже не ефективна.

Рішенням МОЗ та спеціалістів Національного інституту раку йому показане лікування новітніми препаратами, які він мусить купувати за власний кошт з подальшою пересадкою кісткового мозку від неродинного донора, яка проводиться за кордоном. Сума лише терапії препаратом «Кіпроліс» («Карфілзоміб») становить понад 400 тис. грн. Початок процедури аллогенної трансплантації кісткового мозку – 450 тис. грн.

Уявіть, що кожен із нас може дати йому шанс на життя. Картка «Приватбанк» для допомоги: 5168 7551 0224 6275 (Риминюк Юрій Анатолійович). Навіть якщо ви просто зробите репост цього допису, шанс Юрія на одужання збільшиться, а у вас зросте відсоток добра❤️

Підтримуємо Юру і бажаємо пошвидшого одужання!!!