Подробиці завершення робіт стали відомі 3 жовтня під час ревізії проекту мером Вінниці Сергієм Моргуновим.

– Основні завдання, які пов’язані із складними тривалими технологічними процесами, вже завершилися. Роботи розпочали в травні. Відкачали воду з озера, поглибили його», – зазначив заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк. – Під час очищення штучної водойми з дна вивезли три тисячі кубів мулу. Чашу озера зробили глибшою. Нині триває облицювання чаші озера, встановлюють бордюри, освітлення, пішохідні доріжки викладають плиткою. Також – облаштували місце під велику клумбу, на якій висадять квіти.

До кінця жовтня тут змонтують лавочки, урни, сходи та завершать монтаж підпірних стінок.

В свою чергу міський голова Сергій Моргунов повідомив, що благоустрій території та ремонт озера коштуватимуть бюджету 8, а не 25 мільйонів гривень. У планах – з’єднати цю зону відпочинку вело доріжками та алеями із ліхтарями із вже відомим зонами відпочинку на Лісопарку.

– Озеро свого часу користувалось достатньо високою популярністю у вінничан. Сюди масово приїжджали молодята, щоб зробити гарні фото. Але з часом це місце занедбали і майже повністю позбавили уваги… Це було не по-господарськи. Тим більше, що протягом останніх років 3-4 років періодично з’являлися різні звернення від громадян, від відвідувачів храму, від мешканців верхньої Вишеньки щодо проведення в порядок цієї території», – пояснив мер.

Під час ремонтних робіт з озера продовжують паралельно відкачувати воду. Як тільки територія довкола буде готовою, з чаші заберіть насос і вона почне поступово наповнюватися водою.

Нагадаємо, що в травні у Вінниці тут спустили озеро, переселили у вишенське озеро 6 черепах, щуки та більше 100 кг риби…