1 жовтня до Дня людей похилого віку в Києві у міському палаці ветеранів відбувся Всеукраїнський пісенний конкурс «З любов’ю до життя», участь у якому взяли 6 хорів та 25 хорових ансамблів (понад 300 учасників) з Києва, Київської, Чернігівської, Донецької, Полтавської, Вінницької, Харківської, Кіровоградської, Рівненської, Сумської, Івано-Франківської областей.

Козятинський район та своє вміння хорового співу гідно представив ансамбль української пісні «Журавочка» КУ «Територіальний центр соціального обслуговування Козятинського району Вінницької області» (художній керівник Марія Кулеша).

Конкурс проводиться з 2013 року за сприяння «Благодійного фонду «Дніпровський» і має на меті популяризацію хорового мистецтва; збереження традицій української пісенної творчості; привернення громадської уваги до хорового мистецтва; активізацію творчої діяльності та підтримку існуючих аматорських хорових колективів; підвищення рівня виконавської майстерності учасників, збагачення та розширення репертуарного кругозору.

Почесному журі на чолі із заслуженим діячем культури та мистецтв України, хормейстером хору ім. Г.Верьовки І. Мельниченком довелося непросто – вони обирали серед яскравих та натхненних виступів колективів-учасників. В результаті – були визначенні переможці в кожній з номінацій («Хори» та «Хорові ансамблі»).

Ансамбль «Журавочка» виборов призове місце, отримавши Диплом лауреата ІІІ ступеня у номінації «Хоровий ансамбль» та пам’ятну статуетку фестивалю «Із любов’ю до життя».

Валентина Лісова